El gran aparador de la creativitat local

L'escena catalana es projecta a Vic

El Mercat de Música Viva ofereix més de 60 concerts

Antònia Font, en una imatge promocional.

Antònia Font, en una imatge promocional. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

El Mercat de Música Viva de Vic afronta, a partir d'avui fins diumenge, la seva 24a edició amb el propòsit suprem de guanyar múscul com a cita industrial i aparador de la creativitat catalana. Cita del show business i festival amb ocasionals tics de festa major, la seva programació inclou més de 60 concerts, entre els quals figura una primícia: el concert, demà al teatre Atlàntida, d'Antònia Font en què presentarà el seu nou disc,Vostè és aquí.

L'Atlàntida, infraestructura inaugurada el 2010, serà l'escenari preferent de la música en directe del Mercat amb les seves dues sales i carpes. Mayte Martín hi oficiarà l'estrena, avui a les 20.30 hores, amb una altra novetat,Cosas de dos, un disc de boleros. També aquesta nit acollirà Coetus amb Eliseo Parra i la cita del Brossa Quartet de Corda amb el hip-hop de Falsalarma.

Demà, a les 21.00 hores, els Antònia Font interpretaran íntegrament la seva nova obra, que sortirà a la venda el 9 d'octubre i que, segons ha anunciat el grup, «experimenta amb els límits del format cançó sense abdicar del pop».Vostè és aquíés un disc amb moltes cançons, 40 en total, i en algunes d'aquestes el grup mallorquí fa incursions al castellà, l'anglès i el francès. L'estrena oficial arribarà més tard, el 26 d'octubre, al festival Temporada Alta, de Girona, i la presentació a Barcelona tindrà lloc en el marc del festival Primavera Club, que es farà del 6 al 8 de desembre.

L'Atlàntida acollirà aquests dies altres artistes de l'àrea catalana, entre els quals hi ha Lenacay (grup de tres exmembres d'Ojos de Brujo), Maria Rodés, Astrio, Raydibaum, Renaldo & Clara i Za!, com també el concertRèquiem, que uneix Enric Montefusco (Standstill) i Raül Fernández (Refree). També elcantaor jazzístic malagueny Zenet, l'indie-cantautor madrileny Jonston, el basc Petti i la nord-americana Rebecca Gates, excantant del duo The Spinanes.

Notícies relacionades

En paral·lel, la plaça Major recuperarà el perfil festiu i gratuït que fa del Mercat un esdeveniment popular. Demà, Love of Lesbian coronaran un cartell que es completa amb L. A. i Els Catarres. I dissabte, sessió de ritmes mestissos amb La Pegatina, El Puchero del Hortelano i Txarango. Al recinte d'El Sucre, concerts fins a la matinada amb Guillamino, Gertrudis, We Are Standard i Dorian, entre altres. I a la Jazz Cava, noms com La Negra, Macho (nou grup de Ramon Faura, Le Petit Ramon) i Odio París.

CITA DEL 'SHOW BUSINESS' / L'altra gran parcel·la del Mercat de Vic és la fira de la indústria musical que s'aixecarà a El Sucre, aglutinada sota la marca MVLab. Més de 700 professionals acreditats i un atapeït programa de recepcions, trobades, jornades tècniques i els anomenatsspeed meetings, cites ràpides de programadors i mànagers. Iniciatives amb les quals el Mercat espera aconseguir el seu propòsit secular, fomentar la compravenda de produccions musicals i projectar al món les propostes catalanes.