ENTREVISTA DIGITAL AMB ELS LECTORS DE 'EL PERIÓDICO'

Els Amics de les Arts traspassen fronteres amb la seva música en català

El grup posarà un brillant colofó al Festival Grec amb cançons del seu disc 'Espècies per catalogar'

Els membres de la banda ’Els Amics de les Arts’, Ferran Piqué i Dani Alegret, visiten EL PERIÓDICO per xatejar amb els seus fans / MARIESA GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

ElsAmics de les Arts tancaran elFestival Grec el 31 de juliol que ve alTeatre Grec, on vestiran de llarg el seu últim disc'Espècies per catalogar','Espècies per catalogar'un treball més reflexiu i ple d'al·lusions a les icones del pop en què el grup manté el caràcter festiu i alegre marca de la casa. En unaentrevista digital amb els lectors d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, entrevista digitaldos dels quatre components del grup, Dani Alegret iFerran Piqué s'han mostrat gratament sorpresos "al descobrir que la seva música traspassa fronteres" més enllà de Catalunya i d'Espanya.

Possiblement s'esperaven preguntes del tipus "¿Quan fareu un concert a Menorca?". Però el que segurament no s'imaginavenEls Amics de les Arts és que un admirador els interrogués 'on line' sobre si tenen pensat anar de gira pel seu país, ni més ni menys, que per Mèxic.

Potser Els Amics de les Arts eren conscients fins ara de tenir fans transatlàntics, però del que no hi ha dubte, és que tenen seguidors de totes les edats. El seu últim treball 'Espècies per catalogar' és menys esbojarrat, però tot i així, Alegret i Pique no creuen "que sigui un disc per a gent madura...simplement hi ha cançons que parlen de temes més pròxims al que ara ens toca viure", i en defensa seva afegeixen que "hi ha cançons com 'Carnaval' que és molt boja, o com 'Miracles', que té molt d'humor".

Per a tots els gustos...i ells ho saben, així que, atenció, avís per a 'petits' navegants.Els Amics de les Arts "farem un concert en horari infantil", han confirmatAlegret  iPiqué.Serà el 6 d'octubre al festivalPetits Camaleons de Sant Cugat. "Un festival pensat perquè pares i fills puguin anar-hi junts", segons han explicat.

INFLUÈNCIES I PREFERÈNCIES

No hi ha cap dubte que són un grup especial, fins i tot en les seves influències: "Des de Herman Dune, Bon Iver, Bob Dylan, Llach i Serrat, Leonard Cohen... la llista és molt llarga: Blur, Ocean Colour Scene, The Killers, Interpol...", i la llista s'allarga la llista.... Wilco, Bowie, Ben Harper... BUUUF... i del Jazz... Brad Mehldau, Jarret, Redman...". I pel que fa a les seves preferències musicals..."Els Amics som dos dels Beatles i dos dels Rollings, ni per a això ens posem d'acord. Entre Oasis i Blur... Blur! Entre Sisa o Riba... La cosa està molt igualada", han afirmat. Això sí, tots ho tenen clar: "Entre Manel i Els Amics... ¿Què hem de dir? ", han fet broma.

Notícies relacionades

Tampoc hi ha cap dubte d'una cosa evident: són un grup demúsica en català. "Encara falta una mica per acabar de ser un país on les cançons s'escoltin en la llengua que es parla, però de mica en mica, es va normalitzant", han argumentat Alegret i Piqué.

L'èxit els acompanya i reconeixen que haver protagonitzat l'anunci d'Estrella Damm, els ha obert portes. Però també saben que els deuen molt als seus fans. "La gent ens para de tant en tant, però sempre per dir-te coses maques i això agrada", han afirmat Els Amics de les Arts, que ja preparen un nou videoclip. Fins llavors, s'haurà d'esperar. De moment, el 31 de juliol, posen un brillant colofó al Grec.