CITA A L'ALT EMPORDÀ

L'Orchestra Fireluche posa música al cartell del Festival Acústica de Figueres

La formació instrumental interpreta 'El gust de les cireres' a l'espot realitzat per Ivó Vinuesa

Vídeo promocional del Festival Acústica de Figueres. / IVÓ VINUESA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

L'11è Festival Acústica de Figueres escalfa motors. Quan falta poc més d'un mes perquè comenci --el 29 d'agost--, els amants d'aquesta cita musical ja poden disfrutar de l'espot que ha realitzat Ivó Vinuesa per difondre el vast i divers programa. Rodat a El Petit Forn de Terrades, un forn que treballa el pa de forma artesanal, l'anunci compta amb la música de l'Orchestra Fireluche, que interpreta la cançó 'El gust de les cireres'.

La Fireluche actuarà el dijous 30 d'agost a la plaça de Josep Pla (22.30 hores). Aquesta peculiar formació instrumental va néixer fa una dècada a La Cellera de Ter (Selva) i des d'aleshores no ha deixat de sorprendre tant en auditoris i teatres com en places i carrers amb instruments de joguina, reciclats, clàssics o propis d'altres cultures.

El seu últim disc porta per títol 'D'un llonguet un pa de quilo' i inclou 13 cançons registrades en un estudi analògic i amb tots els músics tocant al mateix temps per aconseguir una sonoritat natural i molt pròxima al directe.

Aposta per les veus femenines

El Festival Acústica de Figueres destaca aquest any per la important presència de veus femenines, entre les quals destaquen Dover, Amparanoia, Bebe, Las Migas, The Mamzelles i Pastora. També ha fitxat la líder i cantant de Morcheeba, Skye Edwards.

Notícies relacionades

A més, compta amb músics que han crescut en popularitat en els últims temps, com Els Amics de les Arts i Mishima. I segueix apostant per artistes emergents com Anna Roig, L'Ombre de Ton Chien, Maria Coma, Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, Marcel Cranc i Laia Vehí.

Com a novetat, la cita, que finalitzarà el 2 de setembre, incorpora una sèrie de concerts diürns per a nens, denominada Acustiqueta, en què actuaran artistes que normalment no fan espectacles familiars, com Los Manolos.