31 d’oct 2020

Anar al contingut

CITA AMB LA INDÚSTRIA MUSICAL

Mayte Martín obrirà el Mercat de Música Viva de Vic

La fira acollirà 65 actuacions, entre les quals destaca la d'Antònia Font, que avançarà el seu pròxim disc

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) començarà el 12 de setembre vinent a un ritme de boleros amb Mayte Martín inaugurant un cartell amb 65 actuacions, entre les quals també destaca la que oferirà Antònia Font (14 de setembre) i en què avançarà les peces del seu pròxim disc.

I no seran els únics que presentaran els seus recents o futurs llançaments: Za!, Kejaleo, Zenet i Maria Rodés són alguns dels reclams d'aquesta edició, així com dues produccions pròpies, la de Falsalarma (amb el seu contundent hip-hop) i el Col·lecció Brossa, en un curiós tour de force (13 de setembre), i la batejada Pansori meets Flamenc, un innovador projecte que uneix la formació de música tradicional coreana Jeong Ga Ak Hoe amb la guitarrista Marta Robles (integrant de Las Migas), el 14 de setembre.

La fira, que una vegada més es convertirà en un punt de trobada de tots els sectors de la indústria musical, durarà quatre dies, ocuparà vuit escenaris repartits per diversos punts de la ciutat i aspira a atraure més de 750 professionals (la xifra que va obtenir l'any passat).

700 projectes rebuts

El certamen arriba a la seva 24a edició amb gairebé 30 activitats al dia, entre reunions i fòrums pensats per als professionals. I segons ha explicat el seu director, Marc Lloret, els objectius són "dinamitzar la indústria musical, exportar el talent local, donar resposta als programadors i convertir-se en un espai de reflexió sobre l'estat del panorama actual, així com ajudar que el sector pugui no només mantenir-se, sinó créixer, gràcies a les noves eines, tan innovadores i pràctiques".

Entre els concerts programats també destaquen noms com els de Love of Lesbian, Gertrudis, La Pegatina, Rebecca Gates, Odio París, Astrio, Pull my strings, Txarango, Lenacay, Sergi Sirvent, Petti, Octopussy cat, Els Catarres i Guillamino, entre altres.

En total, el MMVV ha rebut 700 projectes, el 47 % dels quals són propostes catalanes, el 25 % de la resta d'Espanya i el 28 % estrangers. Andalusia, Madrid, València, Galícia i Euskadi són, per aquest ordre, les comunitats espanyoles que han presentat més propostes.

En l'àmbit internacional, s'han presentat bandes de 43 països, fonamentalment de França, Itàlia, Argentina, Brasil i Portugal encara que també, en menys mesura, sol·licituds de Suïssa, Armènia, Alemanya, Marroc, Corea del Sud, Colòmbia i Uruguai, entre altres.

El Mercat ha vist disminuït en un 6,70 % el seu pressupost, que arriba aquest any a la xifra de 923.100 euros, als quals la Generalitat i l'Ajuntament de Vic aporten la quantitat més important.