CANCEL·LACIÓ

Björk suspèn el seu recital al Primavera Sound

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

El festival San Miguel Primavera Sound perd un dels seus caps de cartell d'aquest any, Björk, que havia d'actuar el 2 de juny al parc del Fòrum. La cantant islandesa s'ha vist empesa a suspendre la seva actuació a Barcelona a causa de la inflamació d'un nòdul a les cordes vocals, un clàssic que tard o d'hora afecta molts cantants de pop i rock, especialment els que més forcen la gola. Segons va precisar ahir el festival, «el metge especialista de Björk ha recomanat a l'artista que faci repòs total i no prossegueixi amb la seva gira, ja que això podria perjudicar-li de forma permanent la veu».

Notícies relacionades

L'afecció es va manifestar uns dies enrere, en plena gira per Llatinoamèrica, i va comportar la suspensió de les últimes actuacions de l'itinerari: tres de les cinc que hi havia programades a Buenos Aires i la que havia d'oferir a São Paulo, en l'edició brasilera del Sónar. Barcelona era la primera parada de la seva gira europea, i la suspensió afecta també la segona actuació, Porto, que el 9 de juny havia d'acollir Björk en la primera edició del festival bessó Optimus Primavera Sound. La següent data europea, que per ara es manté al seu lloc, és Santiago de Compostel·la, on la cantant ha d'actuar el 22 de juny.

DEVOLUCIÓ D'ENTRADES / El San Miguel Primavera Sound va informar ahir que es podrà sol·licitar la devolució de l'import de les entrades de dia per al 2 de juny, «sempre que hagin estat adquirides amb data de compra anterior al 10 de maig i que no hagin estat usades per accedir al festival». L'operatiu per a la devolució es farà públic «ben aviat». El festival oferirà el gruix de la seva programació entre el 30 de maig i el 3 de juny, amb artistes com The Cure, Rufus Wainwright, Wilco, Franz Ferdinand i Marianne Faithfull.