idees

Tots els homes del president

2
Es llegeix en minuts
Loquillo, José María Sanz
Loquillo, José María Sanz

Músic.

ver +

Són legió els voluntaris que se'ns presenten a les eleccions a la SGAE. Ingenus que de bona fe es llancen a una piscina buida o plena, segons com es miri. També els que veuen l'oportunitat per retirar-se i acabar el seu declivi artístic amb un despatx xulo i una bona jubilació. N'hi ha que s'han passat les últimes dècades a l'ombra deTeddy Bautistabeneficiant-se de la seva posició o fent el càtering dels seus àpats . Ara intenten seguir apostant a la ruleta i seguir sostenint els fils. Hi ha els nostàlgics que inicien les arengues amb llenguatge marxista leninista, i un s'imagina en una reunió del partit sonantSueño con serpientesdePablo Milanés.Hi ha els pitjors, els que han pres el camí de la democràcia però que en el seu moment assenyalaven amb el dit els que alçaven la veu en el desert i els acusaven de talps de la dreta.

I hi ha els turistes. Els porten a la capital, els porten a un bon restaurant i es queden amb la boca oberta. No saben que serveixen de cortina de fum a candidats que sí que saben com es cou tot això de les subvencions. El seu capitost pensa que és possible una SGAE descentralitzada on ells tallin el bacallà, o caps, sense saber que els que rodaran seran els seus. Tenim els patricis, que durant els últims temps han representat el rentat de cara de la casa. No tenen perdó, per tontos. Es menjaran el marró senceret.

Notícies relacionades

I la resta esperem que entre tant llest aparegui una figura seriosa i decent i, si és possible, jove, o almenys menor de 55 anys, amb un llenguatge propi del segle XXI, que defensi aquest col·lectiu maltractat per una colla de fills de puta a qui els ministeris de cultura de torn van donar patent de cors.

Una tarda, en un hotel de Madrid, érem un servidor iSabino Méndez,portaveu de la junta provisional i que abandona el seu càrrec passades les eleccions després d'endreçar la casa i de preparar la transició. Vam descobrir reunits en contuberni elTeddy i els seus sequaços. Vaig avisar el bàrman i li vaig demanar que advertís als clients que anessin amb compte amb les carteres. La cara dels membres de l'honorable societat al veureSabino Méndezno l'oblidaré mai.Eliot Nesshavia caçatAl Capone. Jo encara m'estic fent un tip de riure.