Anar al contingut

EL RÀNQUING D'EL PERIÓDICO

L'humor suec de Jonas Jonasson s'obre pas a les llibreries

'L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra' encapçala la llista de més venuts en català i se situa tercer en castellà

CARLES VALBUENA / Barcelona


L'humor suec de l'escriptor Jonas Jonasson sembla que s'ha imposat entre els lectors catalans. Ho demostra l'èxit de la seva novel·la L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, que aquesta setmana puja per primera vegada a dalt de tot de la llista de ficció en català que EL PERIÓDICO publica en la seva edició impresa cada dimecres, desbancant Quan érem feliços, de Rafel Nadal. En la classificació d'obres de ficció en castellà, el llibre ocupa el tercer lloc.

Després de convertir-se en un fenomen de vendes a Suècia, Jonasson ha despertat l'interès dels lectors amb aquesta divertida història que destaca per la singular personalitat del seu protagonista: un home centenari que es fuga d'una residència i roba una maleta plena de diners. La seva increïble peripècia és una de les moltes que viu al llarg d'una novel·la que fa un delirant recorregut per alguns dels esdeveniments més decisius de la història del segle XX.

Els jocs de la fam es reactiven

Un altre fenomen de vendes que aquesta setmana irromp amb força entre els títols més venuts de ficció, en català i castellà, és la trilogia Els jocs de la fam, de Suzanne Collins. Aquesta fosca fantasia juvenil, per a tota mena de lectors, transcorre en un inquietant futur en què un grup de joves juguen a vida o mort en un reality show. L'adaptació cinematogràfica ha aconseguit als EUA el tercer millor taquillatge en un primer cap de setmana en la història. La pel·lícula, dirigida per Gary Ross, arribarà a les pantalles espanyoles el 20 d'abril.

En la categoria de no-ficció, pocs canvis destacables. Una setmana més segueixen a dalt de tot de la llista La soledad de la reina, de Pilar Eyre, i el tercer volum de les Mèmories de l'expresident Jordi Pujol.