DOTAT AMB 90.000 EUROS

Imma Monsó guanya el Premi Ramon Llull

La novel·la 'La dona veloç' és una metàfora sobre la velocitat vertiginosa de la societat actual

Imma Monsó.

Imma Monsó. / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
ELENA HEVIA / Barcelona

La dona veloç,La dona veloçretrat d'una dona apressada en un temps, com l'actual, en què les exigències de rapidesa cada vegada són més apressants, li ha valgut a l'escriptora lleidatanaImma Monsó obtenir elPremi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, en la seva 32a edició, que concedeixen conjuntament Editorial Planeta i la Fundació Ramon Llull . El guardó està dotat amb 90.000 euros.

A més de traçar un retrat de família, l'autora ha posat el focus en les relacions familiars de la protagonista, una psiquiatra sense fills amb un vincle especial amb el seu pare malalt. “Ella té una percepció del temps determinada que les circumstàncies van radicalitzant fins al que és insuportable”.

Identificada amb la protagonista

Notícies relacionades

Per a Monsó, que assegura sentir-se identificada amb alguns aspectes del seu protagonista, la novel·la és una metàfora dels temps que vivim en què és fàcil perdre la percepció de les coses importants a causa del ritme infernal que imposem al nostre dia a dia.

Els membres del jurat del premi, Sam Abrams, Laura Borràs, Leonello Brandolini, Teresa Colom, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales --aquest últim en qualitat de secretari-- han volgut recordar el recentment mortCarlos Pujol, que va actuar com a jurat en totes i cada una de les 31 edicions anteriors del guardó.