èxit del soul, el blues i el jazz

El disc '21', d'Adele, el de més venda del segle al Regne Unit després de superar el d'Amy Winehouse

L'artista ha aconseguit vendre 3,4 milions de còpies d'un àlbum que va començar a vendre a principis d'any

Adele, l’agost passat en un acte de MTV.

Adele, l’agost passat en un acte de MTV. / Matt Sayles (AP)

1
Es llegeix en minuts

L'àlbum21, l'últim que ha tret la cantant britànica Adele, és el de més venda en el que va de segle alRegne Unit, segons informa l'Official Charts Company, l'empresa que elabora la llista dels discos més venuts.

Adele, que va treure el seu segon àlbum a principis d'any, ha aconseguit vendre 3,4 milions de còpies, i així ha superat l'àlbumBack To Blackde la desapareguda cantant britànica Amy Winehouse.

El disc de Winehouse va necessitar cinc anys per situar-se amb un total de 3,3 milions d'exemplars venuts, si bé part de l'èxit va respondre a l'increment de vendes després de la seva prematura mort als 27 anys el juliol passat.

Operació de les cordes vocals

Notícies relacionades

Des de la seva publicació,21s'ha mantingut entre els 10 discos més venuts en territori britànic i va rebre la setmana passada sis nominacions als premisGrammy, entre ells millor àlbum de l'any. En un missatge penjat al seu bloc, la cantant, que es recupera d'una operació de les cordes vocals, va expressar la seva alegria per haver rebut tantes nominacions a aquests prestigiosos guardons.

"Uns dies després de poder parlar finalment una altra vegada, estic bastant estupefacta", va afirmar. Adele, cantant de soul, blues i jazz, ha guanyat dos premis Grammy, a Millor Artista Nova i a la Millor Interpretació Pop Femenina. El seu primer àlbum d'estudi, titulat19, va ser llançat el 2008 i en va arribar a vendre aproximadament la xifra de quatre milions de còpies arreu del món.