Concert d'una de les icones del pop

Sexe, droga i presó

Tota mena d'excessos esquitxen la biografia del músic, que ara diu que vol bolcar la seva energia en la feina

A dalt, el cantant amb Luciano Pavarotti i Milly Carlucci en un concert benèfic, el 2001. A sota, a l’esquerra, a punt de comparèixer davant el jutge, l’any passat. A la dreta, amb la ’spice girl’ Geri Halliwell, el 2000.

A dalt, el cantant amb Luciano Pavarotti i Milly Carlucci en un concert benèfic, el 2001. A sota, a l’esquerra, a punt de comparèixer davant el jutge, l’any passat. A la dreta, amb la ’spice girl’ Geri Halliwell, el 2000. / ASSOCIATED PRESS

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE
LONDRES

George Michael té un cert instint autodestructiu. Una habilitat enorme per col·locar-se en situacions humiliants i impossibles. Sense anar més lluny, fa un any per aquestes dates, Michael estava darrere dels barrots. El seu espai vital transitori era una cel·la a Highpoint Prison, una presó al comtat anglès de Suffolk, on va passar un mes. Poques setmanes abans, el cotxe que conduïa s'havia estavellat contra una botiga de fotografia. El cantant anava molt penjat en el moment de l'accident.

Les drogues i la seva inclinació pel sexe de carrer li han creat coneguts problemes amb la justícia, des que el 1998, la policia de Los Angeles el va detenir en un lavabo públic, quan s'estava lliurant a l'estimulació de la libido. Després de l'arrest, elsex symbol, a qui la premsa del cor havia atribuït diversos idil·lis femenins, va sortir de l'armari, va admetre que era gai i es va alliberar de l'«existència fraudulenta», que segons ell mateix havia estat portant fins a aquell moment.

Nascut a Londres, en el si d'una família xipriota, la por del que pogués pensar la seva mare va ser un dels factors pels quals va preferir amagar la seva orientació sexual.

Drogues, sexe, depressió i una certa vagància han eclipsat durant molt temps la carrera de qui ha estat un dels artistes britànics de més èxit internacional. Guanyador de dos Premis Grammy, amb més de 100 milions d'àlbums venuts a tot el món, als 48 anys George Michael assegura haver tornat a centrar-se en la música.

Notícies relacionades

«És obvi que el meu estil de vida ha canviat», va afirmar en la presentacióSymphonica: The Orchestral Toural Royal Opera House de Londres el mes de maig passat. «Déu m'ha donat aquesta veu i aquesta energia. Déu vol que faci aquesta gira», va assenyalar. Igual que van fer Peter Gabriel i Sting, Michael ha decidit afegir als seus temes pop acompanyaments simfònics, cosa que una determinada crítica considera que no té sentit. La seva gira, però, està sent tot un èxit.

EN BONA FORMA / El cantant sembla haver recuperat la bona forma. Aquest estiu, sense anar més lluny, estava eufòric quan va veure com tancavaNews of the World, un dels diaris sensacionalistes que l'havien turmentat més. «Avui és un gran dia per a la Gran Bretanya», va escriure a Twitter. Michael està col·laborant actualment en la investigació policial de les escoltes telefòniques del Grup Murdoch. En aquesta ocasió, i per una vegada, no és l'inculpat, sinó la víctima.