La Copa del Rei Audi Mapfre de vela

El Rei, 30 anys hissant veles

Joan Carles i la família reial van presidir el sopar pel 30è aniversari de la regata balear

La família reial posa per a la premsa, ahir a Mallorca.

La família reial posa per a la premsa, ahir a Mallorca. / FITO CARRETO

1
Es llegeix en minuts
Carmen Muñoz

Haver complert 30 anys i mantenir-se encara mereix una celebració, i qui millor que la primera família espanyola per encapçalar l'homenatge. La Copa del Rei de vela ha passat tres dècades solcant les aigües de la badia de Palma amb la família reial com a vaixell insígnia. I ahir, els Reis, els prínceps d'Astúries, la infantaElenai els ducs de Palma van ratificar el seu compromís amb la regata presidint el sopar commemoratiu del 30è aniversari de la Copa del Rei Audi Mapfre que es va celebrar al Reial Club Nàutic de Palma i que va tenir com a menú gaspatxo, mousse de foie amb pa d'espècies, lluç amb verdures de temporada i gató (pastís típic mallorquí) de xocolata amb avellanes i gelat de nata.

En principi només s'hi esperava l'assistència de Joan Carles, que ahir va visitar per primer cop aquest any les instal·lacions nàutiques, però al final s'hi va sumar tota la família.Matías Salvá iJavier Sanz, presidents del Nàutic i de la Copa del Rei Audi Mapfre, respectivament, els van rebre a les portes del club, abarrotades de mitjans de comunicació.

EL GERMÀ D'ANTONIO BANDERAS / Al sopar hi van ser convidades les primeres autoritats mallorquines, com el president de les Balears,José Ramón Bauzá, i l'alcalde de Palma,Mateu Isern, empresaris i guanyadors de les 30 edicions de la regata, comJosep Cusí,armador delBribón,Jaume Rodríguez Toubes,patró de l'Aifos, i Pedro Campos (pentacampió de la Copa). També hi van ser regatistes comJavier Banderas, germà de l'actorAntonio Banderas, i els olímpics Luis Doreste, Toño Gorostegui i Pedro León.

Notícies relacionades

Tampoc va faltar a la citaEulàlia Alsina,viuda d'Enrique Puig, l'empresari que va ser conseller delegat d'Antonio Puig Perfumes ialma mater de la competició durant més de dues dècades, ja que va patrocinar la Copa entre els anys 1983 i 2005.Puigva morir d'un infart a Sevilla fa tres anys.

El Rei va dirigir unes paraules al centenar d'assistents al sopar en les quals va recordar la figura de l'empresari perfumer i del seu gran amicCusí,i va felicitar els presents per haver convertit Palma de Mallorca en un referent mundial de la vela. L'organització va entregar al Monarca una rèplica del trofeu de la Copa, distinció que també van rebre l'Ajuntament de Palma, l'Armada espanyola i altres institucions.