DIA DE SANT JORDI

Mas apel·la a l'esperit d'unió de la diada per defensar els interessos de Catalunya

El president ressalta les similituds entre catalans i japonesos en una jornada solidària amb el Japó arran del sisme i el tsunami

El president Mas i la seva dona, Helena Rakosnik, poc després d’arribar al Palau de la Generalitat, aquest matí.

El president Mas i la seva dona, Helena Rakosnik, poc després d’arribar al Palau de la Generalitat, aquest matí. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

Elpresident de la Generalitat,Artur Mas, ha desitjat que l'esperit d'unió de ladiada de Sant Jordi es traslladi a l'àmbit polític en defensa dels interessos de Catalunya.

En unes declaracions en la tradicionalrecepció de Sant Jordi alPalau de la Generalitat, aquest any marcada per l'austeritat, ha evitat pronunciar-se sobre l'actualitat política, pocs dies abans de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i amb lapolèmica dels1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que la Generalitat reclama a l'Estat.

"De la mateixa manera que Sant Jordi és un dia que uneix el poble català al voltant de bones virtuts i actituds, espero que aquest bon esperit els pròxims dies i mesos, encara que hi hagi eleccions, es consolidi i se sigui capaç de fer coses tots junts en defensa de Catalunya", ha declarat.

Solidaritat amb el Japó

A més de desitjar una bona Diada a tots els catalans que es caracteritzi per la convivència i el civisme, ha subratllat que també se celebra elDia de Solidaritat amb el Poble Japonès després del terratrèmol que va patir, al recordar la bona relació que mantenen Catalunya i el Japó.

Mas ha volgut ressaltar lessimilitudsque hi ha entreel poble català i el japonès perquè, segons ell, tots dos han viscut vicissituds i, per la sevatenacitat, han estat capaços d'afrontar-les i superar-les, i ha augurat que el país nipó"renaixerà" de nou de les conseqüències de la tragèdia.

Recomanacions de Mas

Notícies relacionades

El president també ha desitjat que es venguin moltes roses i llibres, encara que de moment encara no n'ha regalat cap. Entre les recomanacions que ha exposat hi ha el llibre deGermà Bel,Espanya, capital París, i ha destacat que explica com s'ha configurat l'Estat i la posició que Catalunya hi ha de tenir, i el llibreMoonriver, deVicenç Villatoro, de caràcter més sentimental perquè explica la pèrdua d'una persona estimada.

Encara que ha evitat recomanar-los, al·legant que se'l podria acusar d'interessat, Mas ha citat  el llibre deXavier Trias, el deFerran Mascarelli el dePilar Rahola.