EN MÚSICA, TEATRE I CINE

Miguel Poveda, Pere Arquillué, Jordi Cadena i Judith Colell, premis nacionals de Cultura

Mariona Omedes aconsegueix el guardó audiovisual pel seu documental de l'Expo de Xangai

Miguel Poveda, el setembre passat al Liceu.

Miguel Poveda, el setembre passat al Liceu. / Arnau Bach

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Barcelona

Els cineastes Judith Colell i Jordi Cadena, elcantaor Miguel Poveda, l'actor Pere Arquillué i l'artista multimèdia Mariona Omedes han obtingut els premis nacionals de cultura 2011 de Catalunya en les categories de Cine, Música, Teatre i Audiovisual, respectivament.

Els premis, que concedeix cada any el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) i que són el màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya, seran entregats en un acte que se celebrarà el 2 d'abril al Palau de la Generalitat.

El jurat ha distingit el badaloní Miguel Poveda "pel rigor i la valentia de les seves propostes, sempre dotades d'un caràcter innovador i perquè en el seu espectacleHistorias de viva voz posa de manifest el seu talent inesgotable al servei del flamenc".

Els premiats a la categoria de Cine han rebut el guardó "per la recuperació de Jordi Cadena com a director de cine per l'autoria a quatre mans d'Elisa K, feta també amb Judith Colell, conservant cadascun el seu estil, però sense perdre la coherència d'una història única, en una adaptació del conteElisa Kiseljak que ha merescut el reconeixement de la crítica nacional i internacional".

18.000 euros

En la categoria de Teatre, l'actor Pere Arquillué ha estat distingit "per la seva interpretació excel·lent enPrimer amor, de Samuel Beckett, en versió de Sanchis Sinisterra i traducció d'Anna Soler, en la qual l'actor aconsegueix agermanar uns registres de paraula i gest excepcionals".

Notícies relacionades

Per la seva part, l'artista multimèdia Mariona Omedes ha resultat guanyadora en l'apartat Audiovisual "per la seva capacitat de posar-se al servei de diversos projectes, traduint les intencions dels altres amb un llenguatge audiovisual propi, com ha demostrat en els seus treballs recents", entre ells l'audiovisual del Pavelló de Barcelona de l'Exposició Universal de Xangai.

Els premis nacionals de cultura de Catalunya va n ser instituïts el 1982, com a continuació als quals es van entregar entre el 1932 i 1938, i estan dotats cadascun amb 18.000 euros.