ROCK

Tierra Santa emprèn els seus 'Caminos de fuego'

El grup de la Rioja bolca el seu metal èpic demà a Razzmatazz 2

Tierra Santa.

Tierra Santa.

1
Es llegeix en minuts
J. B.
BARCELONA

Tierra Santa, banda riojana afiliada al heavy metal èpic i medievalista, va suspendre les seves activitats el 2007, però fa uns mesos va reaparèixer amb un nou disc,Caminos de fuego, i plans de gira. Després del canvi de bateria (Iñaki per David Karrika), el quintet cita demà els seus seguidors a Razzmatazz 2.

Sorgit el 1992 amb el nom temporal de Privacy, Tierra Santa es va decantar des del principi per un metal ortodox inspirat en el so dels vuitanta de grups com Dio o Iron Maiden, amb base melòdica subratllada pels teclats i les guitarres doblades. Van desplegar textos historicistes que al·ludien a mites com la torre de Babel i el cavall de Troia, personatges com Joana d'Arc i episodis com la Reconquesta.

Notícies relacionades

DE MAIDEN A ZEPPELIN / La seva evolució comercial va anar in crescendoi va tocar sostre amb el discMejor morir de pie(2006), que es va situar en el tercer lloc de la llista de vendes espanyola. El grup va prendre part en discos d'homenatge a Iron Maiden, Led Zeppelin i Barón Rojo. El 2008, va fer públic un comunicat en què anunciava l'«ajornament de tota activitat musical i artística».

AmbCaminos de fuego, publicat a la tardor, Tierra Santa rehabilita el seu metal melòdic i heroic en un repertori amb nombroses cites a batalles, tenebres i eternitats. Aquesta vegada, el marc referencial el posen l'antic Egipte i Babilònia.