16a edició del festival Barnasants

El guitarrista 'part-time'

El músic quebequès, establert a Barcelona, Cece Giannotti, productor de Sopa de Cabra i Elefantes, i col·laborador de John Cale i Iggy Pop, es llança en solitari

Cece Giannotti.

Cece Giannotti.

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

Encara que ha nascut a Mont-real (de pares romans), Cece Giannotti fa 20 anys que viu amb nosaltres. Ha exercit de productor i actor secundari, i ha esbossat un territori propi en dos discos en solitari, l'últim dels quals,Pivot point, mostra una fusió de gèneres (rock, blues, folk) amb ànim confessional. «Ara estic buscant la meva veu com a artista», estima Giannotti.

Parlem d'un corredor de fons que, als 15 anys, va formar el grup Uptown Magic amb Rhonda Smith (futura baixista de Prince). Després de treballar amb Paula Cole, Jona-tha Brooke i els brasilers Olodum, va arribar a Barcelona per una via que acostuma a ser la més competitiva: de bracet d'una catalana. Va formar Traditional Tourist, va produir9, de Sopa de Cabra, i el primer disc d'Elefantes, i va crear un tàndem estable amb el guitarrista Joan Vinyals.

Va treballar en dues bandes sonores:Antártida, de Manuel Huerga, iAtolladero, d'Óscar Aibar, que li van permetre col·laborar amb John Cale i Iggy Pop, respectivament. Experiències que tendeix a considerar com a «fredes». La seva prioritat és consolidar-se com a solista. «Sempre he sigutpart-time, i aquí no he trobat el camí per a la meva música en anglès. Però funciono a l'estil Robin Hood, trec els discos a la meva manera», explica.

Notícies relacionades

Rumb a Siddhartha

A Giannotti li agraden J. J. Cale i Daniel Lanois, i alguna cosa de tot això s'aprecia en els mitjos temps, els ambients recollits i les fibres acústiques dePivot point. «M'interessen les textures i els arranjaments. Cançons que respirin. Intento ser un músic complet més que un virtuós». Anuncia un nou disc,Goodbye Houston, dedicat a Siddhartha, amb «cançons més curtes i atmosferes de jazz». Té un altre projecte: «promoure l'intercanvi de músics catalans i quebequesos; voldria proposar-ho a Barnasants». Avui actuarà amb un trio acústic en què figura Jordi Picazos, exguitarrista d'Els Pets.