El debat sobre la pirateria a internet

El cine i els internautes provaran de recompondre ponts demà

Álex de la Iglesia convoca blocaires i associacions d'usuaris

1
Es llegeix en minuts
J. R. S.
MADRID

Tradicionalment enfrontats a compte de les possibilitats i efectes perniciosos que ha comportat la xarxa, la indústria cultural i el difús món internauta es reuniran demà en una trobada que les dues parts afronten amb bona disposició. El president de l'Acadèmia de Cine, Álex de la Iglesia, ha convocat importants blocaires com Julio Alonso, fundador de Weblog SL, i la combativa Associació d'Internautes (AI) per, segons el director, acabar amb la «falta d'informació i comunicació» que «porta al desacord».

«La reunió és un fet. Això s'escalfa. Anem a tota potència. Som mutants, no polítics. Solucions i cerveses», va anunciar dimecres passat Álex De la Iglesia a través del seu compte de Twittter. A continuació va afegir: «Vull parlar i aprendre, jo no prenc decisions. El primer és que això no és un concurs. Tan sols parlarem i hi haurà més reunions. Segon: no es decidirà res. Hi vaig per escoltar».

LA PRIMERA VEGADA / El president de l'AI, Víctor Domingo, traspuava ahir aquest mateix ànim conciliador, gairebé de pilota a terra, quan se li va preguntar per la trobada de demà. «És una autèntica novetat

Notícies relacionades

-va dir-. És la primera vegada que algú d'aquest sector truca a la nostra porta. El més important és que volen parlar. I, la veritat, l'Acadèmia de Cine no és la SGAE: no és beneficiària del cànon digital i, per tant, té més llibertat». Domingo provarà d'explicar a De la Iglesia que el món musical i audiovisual necessita, a parer seu, incorporar-se «seriosament» a internet si pretén aconseguir que els usuaris deixin de consumir els seus productes de manera no autoritzada. Posarà exemples com el d'un estudi recent de la seva associació, que consigna que un fòrum creat pels mateixos internautes com ara tusseries.com, sense publicitat de cap tipus, té digitalitzades 1.229 sèries de televisió, mentre que la principal web autoritzada per permetre la mateixa activitat, FormulaTV, només en té 304.

«Els drets d'autor s'han de respectar, però l'oferta ha de ser molt més àmplia -va concloure el president de l'AI-. Jo crec que la crida és sincera i espero que no es quedi en això. No ens estarem pegant tota la vida, ¿no?».