electro-pop

Stereo-Total llueix el seu ideari paneuropeista

El duo ha gravat peces d'Almodóvar & McNamara, Kraftwerk, Rita Pavone i Olé Olé

Françoise Cactus i Brezel Göring, l’altre eix francoalemany.

Françoise Cactus i Brezel Göring, l’altre eix francoalemany. / BECKY OFEK

1
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ
BARCELONA

Mentre aquesta Europa en crisi econòmica segueix debatent la manera de definir-se com a espai comú, hi ha un grup musical que fa anys que té clar el que significa practicar pop electrònic al vell continent. Es diu Stereo-Total i malgrat un nom tan imponent, treballa amb pressupostos ben minsos. Fa un pop ballable en el sentit més ampli del terme (tant apunta alyeyécom a l'electrònica) i d'una famèlica factura casolana.

Stereo-Total és un duo amb seu a Berlín format per la francesa Françoise Cactus i l'alemany Brezel Göring, tot i que en alguna època també han tingut en plantilla músics italians i escocesos. El seu repertori és un despendolat pastitx d'influències que van del pop francès dels anys 60 al glam-rock, passant pel tecno-pop, el punk, la new wave, la disco music, el rock electrònic i qualsevol gènere que no soni prepotent o afectat. Les seves coordenades ètiques i estètiques apunta a la música lleugera i colorista, a una realitat falsament frívola. I entre els seus defensors més acèrrims destaca La Casa Azul.

Notícies relacionades

En els 15 anys de carrera aquest duo franco-alemany ha gravat en francès, anglès, alemany i espanyol. De fet, la seva penúltima referència,No controles(2009), incloïa simpàtiques i insòlites versions d'Olé Olé, Almodóvar & McNamara, Le Mans i La Casa Azul. I el recentBaby ouh! (2010) completa una garrepa collita de composicions pròpies amb versions dels alemanys Kraftwerk (un delirant Tour de Francefet amb xiulets), la francesa Brigitte Fontaine i la italiana Rita Pavone amb una altra presa, ara en anglès, de la diabòlicaQuiero ser mamá.

El concert de Stereo-Total s'emmarca en una vetllada del segell alemany Disko B, que a més programa una sessió deldjaustríac Patrick Pulsinger. Europa existeix.