ERA 'POST-MILLET'

L'Orfeó Català convoca eleccions per al 24 de novembre

L'actual presidenta, Mariona Carulla, va anunciar fa mesos que es tornaria a presentar al càrrec

Les candidatures alternatives, si n'hi ha, es poden fer efectives fins al 25 d'octubre a la Secretaria de l'Orfeó Català

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA

Dimecres que ve, 24 de novembre, es portaran a terme les primeres eleccions de l'Orfeó Català de l'era post-Millet per elegir el president i la nova junta directiva, tal com estableixen els nous estatuts aprovats al juliol. Mariona Carulla, que va assumir temporalment el càrrec quan es va descobrir l'escàndol del saqueig del Palau per part dels seus exdirectius, ja va anunciar fa mesos la seva intenció de presentar-se al càrrec. Les candidatures alternatives, si n'hi ha, es poden fer efectives fins al 25 d'octubre a la Secretaria de l'Orfeó Català.

Notícies relacionades

Carulla, que va ser exvicepresidenta de l'entitat amb Fèlix Millet, va ser elegida per la junta per posar-se al capdavant de l'Orfeó després que els Mossos d'Esquadra entressin a les oficines buscant proves per inculpar Millet d'un delicte fiscal. Posteriorment una auditoria va descobrir que, durant el seu llarg mandat, s'havien desviat 35,1 milions d'euros en col·laboració amb la seva mà dreta, Jordi Montull, i la filla d'aquest últim, Gemma.

Dels 1.714 socis de l'entitat coral que fa més de 100 anys va impulsar la construcció del Palau de la Música Catalana només en podran votar 1.668, ja que únicament ho poden fer esl que són majors d'edat, tenen un mínim de dos anys d'antiguitat i estan al corrent del pagament de quotes. La votació es realitzarà al Petit Palau a partir de les 18.30 hores.