27 maig 2020

Anar al contingut

PRESENTACIÓ

Ibercamera convoca cinc grans orquestres europees

El llegendari pianista Aldo Ciccolini tornarà a BCN amb la Simfònica de Viena

MARTA CERVERA
BARCELONA

La 27a temporada d’Ibercamera juga fort amb una aposta per grans formacions simfòniques europees dirigides per primeres espases de la música. Així, dins del cartell presentat ahir i que s’iniciarà al novembre, destaquen els concerts a l’Auditori de l’orquestra russa del Mariinski, la Nacional de França, la Philharmonia de Londres, la Simfònica de Bamberg i la de Viena.

Aquesta última formació actuarà amb el llegendari pianista Aldo Ciccolini, de 85 anys, que interpretarà una obra de Mozart a les ordres d’un antic alumne seu, Fabio Luisi, actual titular. L’Orquestra Nacional de França, mentrestant, oferirà la possibilitat de disfrutar de la cèlebre simfonia Pastoral de Beethoven i de la Consagració de la Primavera de Stravinski dirigits per la seva nova batuta, l’italià Daniel Gatti, una de les més sol·licitades de l’actualitat.

Valeri Guerguiev, al capdavant de l’orquestra russa del Mariinski, mostrarà la seva apassionada versió de la suite del ballet Romeo i Julieta, de Prokófiev, i amb el pianista brasiler Nelson Freire abordarà una obra mestra de Brahms, el Concert per a piano i orquestra núm 2. El seu atípic Rèquiem, serà interpretat per la Simfònica de Bamberg i el cor de nens de Windsbach. Els amants de Mendelssohn podran disfrutar d’una vetllada dedicada a ell amb la Philharmonia de Praga i el Cor Madrigal.

El virtuós del piano Arcadi Volodos torna a Ibercamera amb un recital al Palau, mentre que el seu col·lega Till Fellner interpretarà concerts de Mozart i Haydn amb l’Orquestra de Cambra de Munic.

«BOMBA» CUBANA / Entre les novetats destaca el pianista cubà Jorge Luis Prats, «una bomba», segons els organitzadors, que interpretarà Goyescas, de Granados, tot un repte. Ibercamera també aposta per Serguei Khachatrian. El jove violinista armeni que va impactar al febrer a l’Auditori farà doblet. Primer, inaugurarà el cicle el 8 de novembre amb la seva germana Lousine, pianista, i obres de Bach i Beethoven. Tornarà amb la Philharmonia de Londres i l’imponent Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Xostakóvitx, a les ordres de Dimitri Kitajenko.

Altres joves valors protagonitzen el cicle de cambra: Khatia Buniatishvili, una pianista emergent, i el Quartet Quiroga. L’aclamat Artemis Quartet, embarcat en la integral dels quartets de Beethoven, completa el cicle cambrístic, a partir de 49 euros. El preu de l’abonament per als 10 concerts del cicle principal oscil·la entre els 143 i els 950 euros.