MÚSICA TRIBUNALS

El Suprem dóna la raó a Dyango per la seva versió de 'Maite'

1
Es llegeix en minuts
EFE
BARCELONA

El Tribunal Suprem ha donat la raó al cantant Dyango i a la discogràfica amb què va gravar la cançó Maite a l'entendre que la versió que va fer de l'obra del compositor Pablo Sorozábal no perjudica ni menyscaba la reputació de l'autor, els hereus del qual consideraven que desvirtuava l'original.

Els hereus i titulars dels drets d'autor que corresponien a Sorozábal sobre la famosa cançó van demandar Dyango i Emi Odeón perquè consideraven, entre altres arguments, que era necessària la seva autorització per a la versió, que, segons ells, suposava una transformació substancial de l'original. Els al.legats dels hereus van ser rebutjats per un jutjat de Madrid i després per l'Audiència Provincial, i ara el Suprem també desestima el recurs que van interposar contra aquesta última sentència.

"NO ATEMPTA"

Notícies relacionades

En la resolució dictada el març de 2001, l'Audiència de Madrid va considerar que la discogràfica estava autoritzada a fer les modificacions que es van introduir a la cançó original amb el contracte que va subscriure el 1985 amb la Societat General d'Autors (SGAE).

Segons el contracte tipus, la SGAE concedia a Emi Odeón el dret a gravar les obres sonores del seu repertori i l'autoritzava a introduir modificacions per "satisfer les necessitats de gravació", que no obstant no havien d'alterar el caràcter de l'original. "No atempta contra els drets morals de l'autor qualsevol modificació de l'obra, sinó solament aquelles que suposin perjudicis als seus legítims interessos o menyscapte de la seva reputació", diu la sentència del Suprem.