20 febr 2020

Anar al contingut

FRUTAS Y VERDURAS MIGUELÍN. MERCAT DE MONTSERRAT

Empedrat de mongetes

Rosa Sanabra, propietària de la parada Frutas y Verduras Miguelín del Mercat de Montserrat, recomana aquesta recepta a base de mongetes del ganxet, varietat que ha obtingut la denominació d'origen de la Unió Europea per les seves qualitats úniques que la converteixen, per a alguns, en la millor mongeta del món.

INGREDIENTS  (4 persones)

Mig quilo de mongetes del ganxet

Un pebrot verd

Un pebrot vermell

Una ceba tendra gran

Dos tomàquets d'amanida

PREPARACIÓ

L'empedrat és un plat típic català, ric i contundent, similar a una amanida d'estiu, fàcil de fer i, a més, molt refrescant. Per a la seva elaboració, heu de trossejar els pebrots, els tomàquets d'amanida i la ceba. A continuació, afegiu a la barreja d'aquests ingredients ben talladets les mongetes del ganxet ja cuites. Finalment, s'amaneix al gust, amb oli i vinagre i una mica de sal i de pebre, que li donaran el toc final al plat, que acostuma a servir-se de primer. Aquesta amanida de llegums té un alt valor proteic i podeu acompanyar-la, preferiblement, amb un segon plat de peix.