FRUTAS Y VERDURAS MIGUELÍN. MERCAT DE MONTSERRAT
Empedrat de mongetes
Rosa Sanabra, propietària de la parada Frutas y Verduras Miguelín del Mercat de Montserrat, recomana aquesta recepta a base de mongetes del ganxet, varietat que ha obtingut la denominació d'origen de la Unió Europea per les seves qualitats úniques que la converteixen, per a alguns, en la millor mongeta del món.
INGREDIENTS (4 persones)
Mig quilo de mongetes del ganxet
Un pebrot verd
Un pebrot vermell
Una ceba tendra gran
Dos tomàquets d'amanida
Notícies relacionadesPREPARACIÓ
L'empedrat és un plat típic català, ric i contundent, similar a una amanida d'estiu, fàcil de fer i, a més, molt refrescant. Per a la seva elaboració, heu de trossejar els pebrots, els tomàquets d'amanida i la ceba. A continuació, afegiu a la barreja d'aquests ingredients ben talladets les mongetes del ganxet ja cuites. Finalment, s'amaneix al gust, amb oli i vinagre i una mica de sal i de pebre, que li donaran el toc final al plat, que acostuma a servir-se de primer. Aquesta amanida de llegums té un alt valor proteic i podeu acompanyar-la, preferiblement, amb un segon plat de peix.
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Lloc de somni El poble de cinema a 40 minuts de Girona on van rodar 'Joc de Trons'
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- El PP veu "KO" el Govern i acusa Sánchez d’"encobrir assetjadors"
- Tempesta política L’UCO i la UDEF sembren dubtes de corrupció en el rescat de tres empreses
- Sánchez admet errors amb el protocol d’assetjament del PSOE
- Sondeig del GESOP Polarització en les preferències dels pactes a Extremadura
- La lluita per Andalusia Els plats a l’aire de la candidata Montero
