ELS DINERS QUE ES RECAPTIN AJUDARAN A CONSTRUIR UNA ALDEA CULTURAL A MALI

Beth alça la veu a favor de petites oenagés

L'artista canta a la Cúpula de les Arenes amb Carlos Sadness, entre altres

La cantant Beth interpreta en acústic per a EL PERIÓDICO la cançó ’Lullaby’ / R. FADRIQUE / M. TUDELA Foto: J. CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

La vocació solidària de Bethno és nova ni improvisada. Amb 18 anys ja se'n va anar al Senegal, bastant abans queOperación Triunfoirrompés en la seva vida. I el març del 2011, després del terrible terratrèmol d'Haití, va participar en un taller de música en un orfenat a la desolada població de Leogane. Va ser una de les moltes i interessants iniciatives que van organitzar i segueix muntant l'oenagé Voces. La mateixa que juntament amb Wiki Happiness organitza aquesta nit a la Cúpula de les Arenes anomenada Gala Solidària de les microONG's.

En el concert també hi participaran els cantantsCarlos SadnessiRaúl Rojas,l'instrumentista de hangRavid Goldschmidt, els grups Ol'Green i Heura, i l'humoristaEduard Biosca.I gran part dels diners que es recaptin ajudaran a finançar una aldea cultural que està dissenyant l'estudi Patrimonio/48 Arquitectos en el Corazón de Àfrica, concretament a la convulsa Mali.

MIRADES I ABRAÇADES / «Em fa especial il·lusió ajudar la gent que ajuda. I participar en una altra iniciativa de Voces. Tinc un record magnífic de la setmana que vaig estar a Haití. M'havia de comunicar amb mímica, mirades, abraçades i música. I va ser molt enriquidor comprovar aquella realitat, i molt dur tornar a la teva vida tan de pressa. El mateix dia que vaig tornar vaig tenir un recital en què, recordo, no vaig poder controlar les llàgrimes. Si no m'hagués quedat embarassada i no tingués aquesta petitona -afegeix, mentre aguanta en braços laLia,de només 10 mesos-, hauria tornat allà. Però sé que hi tornaré».

Bethés conscient de la importància que té que la gent amb certa repercussió mediàtica i «que exerceix de mirall i altaveu» se sumi a causes solidàries. Però s'afanya a valorar «la tasca humana d'aquests voluntaris anònims que no hi dediquen nmés una setmana de la seva vida, sinó mesos, anys o tota la seva existència». A més, explica que va muntar un mercat solidari amb roba creada per ella mateixa, anomenada LittleLia, i que presentarà en societat al gener. Just un mes abans que estreni al Teatre Fortuny de Reus el seu primer musical,La dona vinguda del futur.«L'està escrivintMarc Rosich, que me'l va oferir al coincidir alTirant lo Blanc, de Calixto Bieito. Les projeccions són deLyona, i la música, deGuille Milkyway, de La Casa Azul.

Ja llavorsRosich em va dir: seràs la protagonista d'una obra que anirà sobre l'anunci de Neutrex, en què vindràs del futur per salvar-nos la vida i treure'ns les taques», riu. «Té molt bona pinta. Dilluns comencem els assajos i la cançó que m'han passat és superpetarda. És tan passada de voltes que serà genial. I em fa molta il·lusió que l'obra s'instal·li després al Teatre Nacional de Catalunya, el 8 de març».

Vegeu l'acústic de

Notícies relacionades

'Lulabay' amb el mòbil

o a www.elperiodico.cat