cinquè TREBALL d'UN ARTISTA D'ÈXIT

Carrasco, el 'triunfito' discret

El cantant presenta avui i el 17 de maig el disc 'Habla' al Palau

’Otoño, octubre’, de Manuel Carrasco. / M. TUDELA / E. SOTOS

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Va començar demanantQuiéreme. Era l'any 2003. Acabava de canviar la brotxa (era pintor) per la cançó després de concursar aOperación Triunfo(la segona edició). I va despatxar més de 200.000 exemplars d'aquell compacte de debut. Han passat nou anys i quatre discos més. I ara torna ambHabla. «Un àlbum amb el qual vull transmetre la importància de la comunicació», explica l'artista de Huelva. Aquesta nit el presentarà al Palau de la Música, on tornarà el dia 17 de maig perquè es van esgotar totes les entrades d'avui.

«Doncs a Sevilla es van acabar en només 10 hores, i a tot arreu passa gairebé el mateix. Jo sóc el primer sorprès», afegeix, satisfet, el cantant. Carrasco insisteix que se sent «feliç», perquè està aconseguint «moltes coses» que ha «sembrat durant anys».

DESBANCAT PER LEONARD COHEN / I és que aquest 2012 no podia començar millor per a ell: es va mantenir diverses setmanes en el número u dels discos més venuts a Espanya, superant Adele, Pablo Alborán i Sergio Dalma. ¿I qui el va desbancar del podi? «Doncs un jovenet. Un que acaba de començar: Leonard Cohen -respon, tot rient-. I després -segueix fent broma- el van substituir uns altres que també són nous en això, Serrat i Sabina».

Per al nou disc, Carrasco (Isla Cristina, Huelva, 1981) va fitxar com a productor Claudio Guidetti (Roberto Vecchioni, Eros Ramazzotti, Carmen Consoli) i va fer que tres de les seves cançons comptessin amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica de Roma (es van gravar als estudis d'Ennio Morricone). «¡Quina experiència va ser treballar amb aquests grans artistes italians! I el color que han donat a les peces ha estat una passada. Aporta un plus de qualitat a l'àlbum molt important».

Notícies relacionades

La resta del repertori, com l'exitós senzill Otoño, octubre, el va vestir «amb un so molt orgànic, tocant amb tota la banda» que l'acompanya en els recitals. I els beneficis que genera la seva cançóNadie quiere que bailes con nadie els destina «a una associació contra el càncer». Manuel Carrasco ha sabut llaurar-se també una carrera com a autor, i artistes com Pasión Vega li reclamen les seves peces.

Vegeu el videoacústic d''Otoño, octubre' amb el mòbil o a e-periodico.cat