Marroc-Portugal (1-0)

El Marroc fa història i clava l’estocada a Cristiano Ronaldo

Els marroquins es converteixen en la primera selecció africana que arriba a una semifinal del Mundial contra una impotent Portugal

2
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

El Marroc s’ha convertit en el ‘matagegants’ del Mundial de Qatar 2022. Després de deixar Bèlgica a la cuneta en la primera fase, Espanya i Portugal van ser les següents a caure. Un solitari gol d’En Nesiry i el seu mur defensiu els va permetre fer història al ser la primera selecció africana que es cola en unes semifinals de la Copa del Món i, probablement, posar fi al cicle internacional de Cristiano Ronaldo.

El pla de partit va ser el previst. Els marroquins tancats i sortint a la contra, mentre que els lusitans buscaven forats impossibles. Amb Cristiano Ronaldo un cop més a la banqueta, Joao Félix va ser la principal font per desencallar la situació.

Les tres grans ocasions portugueses en el primer temps van arribar a través del davanter blanc-i-vermell. Portugal feia l’efecte de ser superior, però cada pèrdua era penalitzada amb un contraatac perillós.

Amallah entrava com un ganivet des de darrere i En Nesiry era una amenaça contínua. Boufal, igual que va passar contra ‘la Roja’, també era un maldecap quan arrencava.

Cantada de Diogo Costa

En aquest context, abans d’arribar al descans es va desencadenar la tempesta. En Nesiry es va anticipar a Diogo Costa en una mala sortida del porter i va rematar de cap una centrada a la xarxa per posar per davant el Marroc. Bogeria a les grades i a Portugal li quedava el gran repte de remuntar.

Bruno Fernandes va estar a punt de fer la igualada amb un xut que es va treure de la màniga i va rebutjar el travesser. També va patir una empenta dins l’àrea que l’àrbitre no va considerar penal, mentre que els nord-africans, ja en el temps afegit, van veure com Attiat-Allah fallava sol davant Diogo Costa. 

El setge de Portugal va ser brutal després de la represa. Després d’un altre error de Diogo Costa que gairebé li costa el segon gol, només hi va haver un dominador. Fernando Santos va cremar les seves cartes amb l’entrada de Cristiano i Cancelo. Gonçalo Ramos va quedar més alliberat i, de cap, va estar a punt d’empatar. Bruno Fernandes va tornar a treure el seu fusell sense fortuna.

Tota l’artilleria lusitana

Rafael Leao va aportar encara més potència per la banda, però no hi havia manera. Cristiano ni l’ensumava i el Marroc resistia sense rebre gaires ocasions.

El talent individual era bàsic i Joao Félix va connectar una gardela que va fer volar Bono per impedir el gol. Portugal es desesperava veient que les semifinals s’allunyaven.

Notícies relacionades

Cristiano Ronaldo va tenir la primera aparició en el temps afegit, però Bono va tornar a estar providencial. Cheddira va veure la segona targeta groga i el Marroc es va quedar amb 10 per fer més heroic el desenllaç. 

Aboukhal va fallar un mà a mà per sentenciar, mentre Pepe va tenir de cap l’opció de forçar una pròrroga que no va arribar mai.