XERRADA AMB EL GENI ESPANYOL

Pedri: «A la final, m’agradaria canviar la samarreta amb Messi»

Pedri va atendre en exclusiva PREMSA IBÈRICA i explica com Iniesta li va aconsellar que «disfruti del Mundial»

6
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +
Javier Giraldo
Javier Giraldo

Periodista

Especialista en esports

ver +

Primer de tot, ¿com van d’ànims després de la derrota davant el Japó? L’últim partit va ser un pal dur, però ja tenim moltes ganes, són els vuitens de final d’un Mundial que no es viu cada dia i cal disfrutar.

¿Quin paper està jugant Luis Enrique aquests dies per encarar el duel davant el Marroc? Sempre ens recolza. Insisteixo que va ser un dur pal, no esperàvem el resultat davant el Japó perquè volíem ser primers, però si ho penses bé, estem a vuitens de final després de superar un grup complicat.

¿De què els ha servit aquesta punxada inesperada? Ens hem adonat que tots els partits són a vida o mort. Per sort tenim una altra oportunitat i passem de ronda, però si falles deu minuts més de desconnexió, te’n vas cap a casa

Per tant, ¿ho interpreten com un avís seriós? En un partit d’aquestes característiques, si t’evadeixes deu minuts del partit, et poden marcar els gols que siguin, els que necessita el rival. Però ara tenim moltes ganes d’afrontar el partit davant el Marroc, que no serà gens fàcil.

«Davant el Japó vaig estar amb angoixa»

¿Estava pendent de l’Alemanya-Costa Rica mentre jugava davant el Japó? Anava mirant el marcador i quan vaig veure que Costa Rica era segona de grup i nosaltres, fora. Intentava animar els companys per buscar el gol que ens hi fiqués.

¿Els va donar tranquil·litat saber que Alemanya havia remuntat? Sincerament, no me’n vaig adonar quan Alemanya es va posar per davant al marcador i érem una altra vegada segons. Vaig estar amb l’angoixa tot el partit, ho vaig preguntar a la banqueta a l’acabar i em van dir que anaven guanyant. Va ser una alegria, però un pal pel resultat.

¿Què li sembla el Marroc, el seu proper rival? És un rival complicat, sobretot en el físic. Arriba amb resultats molt bons i cal tenir-li respecte.

¿Ha tingut l’ocasió de xerrar amb el seu company Abde? No n’he tingut l’oportunitat, segurament parlaré amb ell perquè ens avenim, tot i que és veritat que no parlo gaire per telèfon. Reia molt quan estava amb nosaltres. El Marroc és una selecció que no és gaire coneguda però amb jugadors de molt potencial.

¿Quines referències té del rival? Encara no ho hem estudiat a fons, ho fem un o dos dies abans del partit. El míster ens diu les seves coses bones i dolentes, tot i que hem vist els partits del Mundial i sabem com juguen.

¿Està patint amb els marcatges que li estan fent? A tot el centre del camp d’Espanya li agrada estar en contacte amb la pilota i, si ens la prenen, no estem a gust.

«Noto la repercussió del que és un Mundial»

¿Però arriba a condicionar la seva manera de jugar trobar-se sempre amb un bosc de cames al seu voltant? Intento ser el mateix de sempre, tot i que és complicat perquè els rivals et segueixen a l’home i et deixen sense espai. Cal intentar buscar l’espai lliure per fer mal.

¿Com està valorant el que és jugar un Mundial? Noto que és un torneig que té molta més repercussió fora. Un gol o una acció surt el triple de vegades del que seria a la Lliga o a la Champions. En això es nota, al cap i a la fi és un partit amb la selecció, que tots són importants.

¿Té ganes que arribi el seu primer gol amb ‘la Roja’? Sí, vull marcar el meu primer gol amb la selecció. Si me’l continuo guardant, tant de bo arribi aquí, durant el Mundial.

¿Com es va sentir al veure’s en un anunci gegant al centre de Doha com una de les estrelles del torneig? És molt bonic. No ho sabia fins que em van passar una foto i me’n vaig assabentar en roda de premsa. Estic molt content de ser allà, és un orgull.

«Xavi ens va enviar un missatge»

Xavi Hernández va ser uns dies a Qatar, ¿va conversar amb ell? Ens va desitjar sort abans dels partits. Ens va transmetre el seu missatge a tots els de l’equip. No el vam veure en persona, però sí que va enviar un missatge per telèfon.

En una cita d’aquest calibre, el seu entrenador al Barça no podia faltar-hi... Com a aficionat i futbolista que va ser, a part d’entrenador, li encantarà veure un Mundial de futbol i més a la selecció.

Per cert, l’Argentina de Messi ja és a quarts de final, ¿va veure el partit davant Austràlia? Sí, té un grup de jugadors molt bons. Es nota el bon rotllo que tenen. Disposen del millor del món i crec que el millor jugador que he vist en la meva vida com és Leo. És un plus al seu favor. Es va veure amb el gol que aconsegueix davant Austràlia i marca les diferències.

¿Ha canviat la samarreta amb algun rival? La vaig canviar amb David Raya, si és que compta, perquè en volia una d’ell. Amb els altres equips, encara no.

¿Quina li agradaria tenir? La de Leo, així ens veuríem en una hipotètica final.

Per a això encara queda molt, ¿l’ha impactat la igualtat d’aquest Mundial? Hem vist que el Japó o Corea del Sud han passat, que en principi la gent no apostava gaire per ells i hi ha hagut sorpreses.

«Em vaig posar una mica nerviós amb Iniesta»

L’altre dia va rebre la visita d’Iniesta, ¿és cert que es va posar nerviós al conèixer-lo? Em vaig posar una mica nerviós, sí, no sabia què dir-li, però és una persona molt normal, com es veu des de fora i estic molt orgullós d’haver conegut el meu ídol.

Se’ls compara molt, però ha passat molt temps per poder conversar cara a cara... No ens havíem vist mai. Havíem contactat per telèfon, però en persona no ens coneixíem i va ser molt bonic.

¿Què li passa pel cap amb el gol del Mundial del 2010? Tenia vuit anys acabats de complir i veure l’home que ens va donar la primera estrella és un orgull.

¿On era en aquell moment? En un hotel a Tenerife amb la meva família i quan el gol va entrar, es va desencadenar la bogeria.

¿Andrés li va donar algun consell? Sobretot que disfrutés, els Mundials es viuen molt poc, són cada quatre anys i és difícil jugar-los. Cal estar al màxim nivell per estar convocat.

«Seria bonic guanyar la segona estrella»

Notícies relacionades

¿Somia sumar la segona estrella? Queden quatre partits i tant de bo passi. Seria molt bonic donar una altra estrella a aquest país.

¿Comparteix l’opinió que ara són al costat fàcil del quadro? No ho crec. En l’altre costat Brasil i l’Argentina, que per a gairebé tot el món són les favorites, però tots els equips donen un gran nivell. Molts equips eliminen les preferides i hi ha molta rivalitat.