LA CARRERA ESPRINT

Verstappen es consolida com el ‘rei’ de l’esprint a Bèlgica

Max s’ha emportat la victòria per davant de Piastri i Gasly, amb Sainz en quarta posició i Alonso fora de carrera per un accident

Verstappen es consolida com el ‘rei’ de l’esprint a Bèlgica

Simon Wohlfahrt / AFP

3
Es llegeix en minuts

La carrera esprint del Gran Premi de Bèlgica, tercera de la temporada en aquest format a 15 voltes dissabte, només repartia 8 punts al vencedor, però la fam voraç de Max Verstappen s’ha tornat a posar de manifest. El pilot neerlandès, que ha sortit des de la ‘pole’, s’ha vist superat per Oscar Piastri en el seu pit stop, però ha recuperat el control a falta de cinc voltes per afegir una altra victòria al seu currículum i elevar a 118 punts el seu avantatge al capdavant del campionat sobre el seu company Checo Pérez, que ha abandonat després d’un toc amb Lewis Hamilton.

Carlos Sainz ha perdut tres posicions en la seva aturada però ha acabat quart, beneficiat per una sanció a Hamilton, mentre que Fernando Alonso no ha pogut acabar la carrera després d’estavellar-se amb l’Aston Martin en el seu aniversari més amarg.

Sortida després del ‘safety car’

La pluja que ha descarregat amb força sobre el circuit de Spa-Francorchamps ha obligat a retardar l’inici de la carrera, que havia de començar a les 17 hores però ha experimentat diversos ajornaments a mesura que s’intensificava la tempesta. Tractant-se d’un circuit tan exigent i en el qual els problemes de visibilitat al mur d’Eau Rouge van causar l’accident mortal de Dilano van’t Hoff fa només un mes, la direcció de carrera no ha volgut córrer riscos.

«No sé si podeu parlar amb la FIA, però suggereixo que en lloc d’arrencar tan bon punt la pista estigui llesta sota ‘safety car’ durant 5 o 6 voltes, que ens avorreix a tots, millor esperar 5-10 minuts més que s’assequi una mica i puguem córrer nosaltres», ha indicat Carlos Sainz per la ràdio de Ferrari. Les paraules del madrileny, tercer en la graella, no han tingut influència, perquè la carrera ha començat finalment després del cotxe de seguretat durant 4 voltes, amb 40 minuts de retard i amb pneumàtics de pluja extrema.

Abans de rellançar-se l’acció, amb 11 voltes per endavant, i amb la pista començant a assecar-se, s’han succeït les aturades per canviar al compost intermedi. Entre els que han optat per aquesta estratègia, Carlos Sainz ha tingut un problema amb la roda i ha perdut tres posicions, amb Hamilton, Pérez i Gasly. Verstappen ha fet el ‘pit stop’ en la volta següent, amb molt trànsit, i l’ha superat Oscar Piastri (McLaren), que al matí ja havia sorprès al quedar-se a només 11 mil·lèsimes del temps de ‘pole’ del Red Bull.

Alonso, a la grava

Alonso, a la gravaEl ‘rookie’ australià liderava la carrera exprimint al màxim la velocitat de l’MLC60 per intentar desempallegar-se de la pressió de Max quan Fernando Alonso ha perdut el control de l’Aston Martin i ha quedat encallat a la grava, cosa que ha donat peu a un altre cotxe de seguretat, mentre que els comissaris han anunciat una investigació a Alonso i Hülkenberg per bloqueig al revolt 2.

L’asturià, perjudicat per un error d’estratègia del seu equip en la classificació matinal, ja no alimentava grans esperances de remuntar des de la 15a posició, però l’accident en carrera ha rematat un dia per oblidar, precisament en el seu 42è aniversari, i s’han arruïnat totes les celebracions al ‘box’ de Silverstone.

Notícies relacionades

Verstappen ha superat Piastri com un obús a falta de cinc voltes, amb Gasly rodant tercer mentre saltaven espurnes entre Checo Pérez i Lewis Hamilton en l’enfrontament per la quarta plaça. El mexicà, amb el cotxe fet malbé pel toc, ha alertat de falta de grip a l’eix posterior i s’ha vist superat pels dos Ferrari de Sainz i Leclerc. Després de protagonitzar una sortida de pista que l’ha relegat definitivament al fons de la graella, ha acabat abandonant.

Hamilton ha rebut cinc segons de penalització per l’incident amb Checo, cosa que ha permès guanyar una posició a Sainz i Leclerc. La carrera ha acabat amb nova victòria per a Verstappen, el ‘rei’ de l’esprint després de guanyar també a Àustria amb aquest format, seguit de Piastri i Leclerc, amb Carlos Sainz en quarta posició per davant del seu company Leclerc i Norris, amb Hamilton relegat a la setena plaça després de la sanció.