Fórmula 1

Alonso i Sainz sortiran 7è i 3r en el GP d’Àustria

Verstappen aconsegueix una nova pole per davant de Leclerc, company de Sainz a Ferrari

Alonso i Sainz sortiran 7è i 3r en el GP d’Àustria
1
Es llegeix en minuts

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull), líder destacat del campionat, sortirà primer diumenge en el Gran Premi d’Àustria, el novè del Mundial de Fórmula U, que es disputa al Red Bull Ring de Spielberg (Estíria); on els espanyols Carlos Sainz (Ferrari) i Fernando Alonso (Aston Martin) arrencaran tercer i setè, respectivament.

Verstappen, de 25 anys, va aconseguir la seva vint-i-sisena ‘pole’ en la F1 –la sisena de l’any– al dominar la qualificació d’aquest divendres, en la qual va cobrir, amb pneumàtic de compost tou, els 4.318 metres de la pista en un minut, quatre segons i 391 mil·lèsimes, només 48 menys que el monegasc Charles Leclerc (Ferrari) i amb 190 sobre Sainz.

El talentós pilot madrileny sortirà des de la segona fila diumenge, al costat del seu excompany l’anglès Lando Norris (McLaren); que arrencarà quart; després que aquest dissabte es disputi la carrera esprint –a un terç de la distància de la dominical, prevista a 71 voltes per completar un recorregut de 306 quilòmetres i mig; hores després d’una nova qualificació, reduïda, que ordenarà la graella d’aquesta.

El doble campió mundial asturià Fernando Alonso –tercer en el Mundial, amb 117 punts, 78 menys que ‘Mad Max’– arrencarà setè diumenge vinent a Spielberg, des de la quarta filera; des de la qual també sortirà l’alemany Nico Hülkenberg (Haas), que va acabar vuitè a la qualificació.

Notícies relacionades

Des de la tercera ho faran el sèptuple campió del món anglès Lewis Hamilton (Mercedes) i el canadenc Lance Stroll, el company d’Alonso a Aston Martin, que va acabar sisè aquest divendres.

El francès Pierre Gasly (Alpine) i el tailandès Alex Albon (Williams), novè i desè en la cronometrada principal, sortiran des de la cinquena fila diumenge al Red Bull Ring.