AUTOMOBILISME

Red Bull acomiada un pilot per racisme

  • Jüri Vips, que ara competia amb els colors de Red Bull a F2, va fer servir llenguatge racista i homòfob en una sessió de videojocs a Twich.

  • L’estonià, que ja s’ha disculpat, va al·ludir a «negre» com si es tractés d’un insult i va assegurar que no utilitzaria un barret de color rosa «perquè és un color gai».

Red Bull acomiada un pilot per racisme

RED BULL

1
Es llegeix en minuts

Red Bull ha suspès a tots els efectes el seu jove pilot de F2, Jüri Vips, després d’haver fet comentaris racistes i homòfobs durant una sessió de videojocs a Twich. L’equip de les begudes energètiques, que manté una política de tolerància zero sobre aquesta qüestió, ha anunciat a través d’un comunicat que desvincula l’estonià de totes les seves funcions dins de l’Acadèmia de Joves Pilots amb efecte immediat, tot i que confirmen que han posat en marxa una investigació per aclarir els fets.

Amb 21 anys Vips estava protagonitzant una gran temporada en la categoria avantsala de la F2 i en l’últim Gran Premi d’Espanya, al Circuit Barcelona-Catalunya, fins i tot va participar en els primers entrenaments lliures de divendres de F1 al volant de l’RB18 de Sergio Pérez. En els tests de posttemporada el 2021 a Abu Dhabi va pujar al cotxe del campió Max Verstappen.

La disculpa

Notícies relacionades

Però uns comentaris a Twitch li han costat de moment cessar de totes les seves activitats, a l’espera que Red Bull prengui una decisió definitiva. «Com a organització condemnem qualsevol tipus de maltractament i tenim zero tolerància amb el llenguatge o comportament racista dins de la nostra organització», indica Red Bull en el seu comunicat.

En una transmissió a Twitch Vips va al·ludir a «negre» com si es tractés d’un insult i va assegurar que no utilitzaria un barret de color rosa «perquè és un color gai». Aquest dimecres, el pilot ha difós un missatge de disculpa. «M’agradaria disculpar-me obertament pel llenguatge ofensiu utilitzat mentre jugava ‘online’ en directe. Aquest llenguatge és totalment inacceptable i no representa els meus valors i principis. Em penedeixo profundament de les meves accions i aquest no és l’exemple que vull donar. M’abocaré per complet per cooperar amb la investigació».

Temes:

Racisme