Mundial F-1: Ferrari accelera per a Barcelona

  • «Portarem millores al GP d’Espanya, a veure si és suficient per fer-li front a Red Bull», adverteix Carlos Sainz, tercer al podi de Miami

Mundial F-1: Ferrari accelera per a Barcelona

JOEL CARRETT

3
Es llegeix en minuts

Charles Leclerc manté el liderat del Mundial després de concloure segon en el Gran Premi de Miami. Però en les tres últimes carreres, Max Verstappen ha retallat diferències i ara el té a prop (a 19 punts ) amb vista a la pròxima cita del campionat, el Gran Premi d’Espanya, que es disputarà al Circuit de Barcelona-Catalunya del 20 al 22 de maig. «Necessitem millores ja, tan aviat com sigui possible», reclama el pilot monegasc.

Leclerc va sortir d’Austràlia amb un ampli avantatge (46 punts) sobre Verstappen i amb la sensació que aquest any Ferrari tenia cotxe per defensar àmpliament la seva posició al capdavant de la general. Però a Imola el campió els va fer un autèntic repàs dels de Maranello i es va emportar el Grand Chelem (pole, victòria i volta ràpida). I aquest diumenge a Miami el neerlandès va tornar a arrasar. Red Bull li està començant a guanyar la partida a Ferrari quant a prestacions i la Scuderia promet un paquet de millores imminents per reaccionar a Barcelona, on Leclerc i Carlos Sainz es juguen molt.

Un pas enrere

Un pas enrere«Potser hem fet un pas enrere en termes de ritme, els Red Bull han sigut molt ràpids i més forts del que esperàvem en aquest circuit», reconeixia Sainz , exhaust després de protagonitzar una fèrria defensa davant Sergio Pérez per acabar tercer i assegurar-se el seu tercer podi de la temporada a Miami. «Hem aguantat Checo. Ara toca Barcelona i portarem millores, a veure si és suficient per fer-los front», va afegir.

Dissabte en classificació, Leclerc i Sainz es van assegurar una prometedora primera fila de graella per davant de Red Bull, després que Verstappen cometés un error en el seu últim intent de volta ràpida i ‘Checo’ acabés més de mig segon dels Ferrari. Però va ser un miratge. En carrera, Max va tornar a ser implacable: li va guanyar la posició a Sainz a la sortida, va atrapar Leclerc en la novena volta i no li va donar cap oportunitat al monegasc quan el pilot es va reagrupar després del cotxe de seguretat en el tram final de la carrera. «Som molt bons amb els pneumàtics en les primeres voltes però en llarga distància tenim problemes i una estreta finestra de rendiment», va resumir Charles.

«Una mica decebedor»

«Estava clar que sortint des del costat brut, seria complicat. Max va sortir bastant bé i vaig estar a prop d’aguantar la segona posició, però l’objectiu era acabar la carrera. Potser no estava al 100% físicament després del cop de divendres», va justificar Sainz amb referència al seu accident en els lliures. El cert és que li va faltar un punt d’agressivitat. No en va el madrileny venia de dos abandonaments consecutius a Austràlia i l’Emília-Romanya i necessitava acabar. Carlos està acostumat a lidiar amb la pressió, però aquest any la situació s’ha complicat molt. La carrera de casa, d’aquí dues setmanes a Montmeló, pot ser una arma de doble tall per a ell, que trobarà l’impuls que necessita a les grades però abordarà el gran premi a la recerca de la seva primera victòria en la F1. I tot això prioritzant els interessos de Ferrari i el seu líder actual.

Notícies relacionades

Mattia Binotto, el cap de Ferrari, reconeix que la carrera de Miami «va ser una mica decebedora tenint en compte que els nostres pilots sortien el primer i el segon, però hem d’estar contents ja que el Red Bull, o almenys Max, van ser una mica més ràpids, un parell de dècimes, i ja són dues carreres en les quals són més veloços. Han desenvolupat el cotxe més del que ho hem fet nosaltres. Espero que no desenvolupin gaire més perquè tenim un límit pressupostari, així que en algun moment hauran de parar i nosaltres podrem seguir», avisa.

I tal com li demanen els seus pilots, Binotto assegura «les millores arribaran a Espanya, és un circuit diferent, d’alta carrega i la velocitat en recta és menys important que a Miami, així que esperem igualar Red Bull en velocitat i tenir una lluita més pròxima», promet.

Temes:

Ferrari