Automobilisme

Resultats i classificació després del Gran Premi de Miami

Verstappen retalla la diferència respecte a Leclerc en la general i Sainz se situa al cinquè lloc del Mundial

2

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va retallar l’avantatge que té al capdavant del Mundial de Fórmula 1 el monegasc Charles Leclerc al relegar-lo al segon lloc aquest diumenge en el debutant gran Premi de Miami (EUA), el cinquè de l’any, que es va disputar en el circuit construït al voltant del Hard Rock Stadium de l’esmentada localitat de Florida. L’espanyol Carlos Sainz, company de Leclerc a Ferrari, va acabar tercer, firmant el seu novè podi en la categoria reina, el tercer de la temporada.

Verstappen, de 24 anys i últim campió del món, va aconseguir la seva vint-i-tresena victòria en la F-1, la tercera de l’any –en les tres proves que va acabar–. Una carrera en què Sainz, segon a Bahrain i tercer a l’Aràbia Saudita, però que no havia puntuat ni a Austràlia ni a Imola, va recuperar el camí del podi: el setè que aconsegueix per a l’escuderia més premiada de la història. Carlos va acabar just davant del mexicà Sergio Pérez (Red Bull), quart aquest diumenge a Miami; on l’altre espanyol, el doble campió mundial asturià Fernando Alonso (Alpine), va acabar novè.

El nou ídol esportiu dels Països Baixos, que va marcar, a més la tornada ràpida, es col·loca a 19 punts dels 104 amb els quals lidera Leclerc, que arribarà líder en la pròxima cursa, el Gran Premi d’Espanya, que es disputarà el 22 de maig en el circuit de Montmeló, a Barcelona. ‘Checo’ és tercer en el Mundial, amb 66 punts, set més que l’anglès George Russell (Mercedes) –que va remuntar del dotzè al cinquè aquest diumenge– i amb 13 d’avantatge respecte a Sainz, que continua ocupant el cinquè lloc del certamen, ara amb 53 unitats

En territori verge, en una pista acabada d’estrenar, on les elevades temperatures havien de ser crucials per definir la degradació dels pneumàtics, la prova es va afrontar amb molta menys informació de la desitjada, ja que en els tres entrenaments lliures –interromputs tots amb bandera vermella– es va rodar bastant menys que l’esperat.

Quant als espanyols Sainz va mantenir el podi i arribarà amb les esperances reforçades a Montmeló (Barcelona), on d’aquí dos caps de setmana es disputarà el Gran Premi d’Espanya, el sisè d’aquesta emocionant temporada. On Alonso, que va aconseguir dues de les seves 32 victòries al Circuit de Catalunya, intentarà revertir la seva (mala) sort.