MUNDIAL DE F-1

Sainz acaba tercer a Hongria després de la desqualificació de Vettel

Els comissaris de F-1 han detectat que el cotxe de l’alemany ha arribat amb menys combustible del permès

Sainz acaba tercer a Hongria després de la desqualificació de Vettel

EFE

1
Es llegeix en minuts

La FIA ha desqualificat Sebastian Vettel per no acabar la carrera a Hongria amb la quantitat mínima de combustible al seu Aston Martin. L’alemany perd així la seva segona posició, la cedeix a Lewis Hamilton i d’aquesta manera Carlos Sainz ascendeix al tercer lloc el podi.

Sainz ha perdut el podi a falta de tres voltes al ser superat per Lewis Hamilton. Però tres hores més tard, la FIA ha posat el «fermall d’or» a un gran premi d’autèntica bogeria anunciant la sanció a Vettel i la pertinent modificació en la classificació que li ha tornat el tercer lloc al madrileny i deixa Fernando Alonso quart.

Notícies relacionades

Els comissaris del GP d’Hongria han detectat que l’Aston Martin número 5 de Vettel no tenia el litre de combustible mínim i obligatori al final de la carrera. La FIA necessita aquest litre per comprovar que la gasolina utilitzada era legal. Vettel ha incomplert així l’article 6.6.4 de les regulacions tècniques de la F-1, ja que al seu monoplaça «amb prou feines» hi havia 0,3 litres de gasolina.

La carrera l’ha guanyat el company d’Alonso a Alpine, Esteban Ocon. El francès ha aconseguit la seva primera victòria en la F-1 amb la inestimable col·laboració de l’asturià després de la seva lluita titànica amb Hamilton, que se’n va al descans d’estiu com a nou líder del Mundial.