Fórmula u

Verstappen eleva el llistó

  • Verstappen va aclaparar Hamilton a Sakhir i va sumar la primera ‘pole’ de la temporada

  • Carlos Sainz, que va liderar la Q2, sortirà vuitè i Alonso es va posar al top ten a la seva tornada

Verstappen eleva el llistó
2
Es llegeix en minuts

La Fórmula 1 arrenca aquest diumenge amb el GP de Bahrain (17.00 hores), que es disputa a Sakhir, un traçat exigent i tècnic on després d’una curta i intensa pretemporada començarem a saber on està cada un, podent començar a fer-nos una idea del que ens espera d’aquí a mitjans de desembre. El calendari, amb què s’intenta recobrar la normalitat, està previst a 23 grans premis, el més llarg de la seva història.

Max Verstappen ha ratificat ja en el primer envit que aquest pot ser el seu any. L’holandès, que va tancar el 2020 amb la ‘pole’ i la victòria a Abu Dhabi, ha començat el 2021 sumant la quarta ‘pole’ de la seva carrera esportiva i partint des de la primera posició de la graella és el gran favorit a la primera victòria de la temporada. La seva superioritat en entrenaments ha sigut total, liderant les tres tandes de lliures i la qualificació, on amb una tornada perfecta ha marcat un temps de 1.28.997.

Lewis Hamilton i Mercedes seran els seus grans adversaris. El britànic va ser l’únic que va estar a l’altura de Verstappen, tot i que a l’última volta de la Q3 va ser arrasat pel seu contrincant, que li va treure 388 mil·lèsimes. Amb Valtteri Bottas tercer, a més de mig segon de Max, l’estratègia serà crucial en una carrera que es presenta molt oberta.

Igualtat i espectacle

La lluita entre Mercedes i Red Bull es presenta molt més igualada aquesta temporada, tot i que en el vist en aquestes dues jornades d’entrenaments de Bahrain s’ha constatat que als Mercedes els ha sortit un rival dur. Verstappen, per part seva, ja ha enviat un seriós avís a Checo Pérez, que no va poder entrar a la Q3.

Red Bull va demostrar ser el millor cotxe aquest dissabte en pista als comandaments de Verstappen, però Mercedes ha ratificat que està superant a poc a poc els problemes d’estabilitat al cotxe. Recordin que després de la pretemporada 2020 semblava que el títol seria per a Ferrari i els italians van protagonitzar la pitjor temporada en molts anys, mentre que els de Toto Wolff van dominar amb mà de ferro, guanyant tretze de les disset carreres disputades.

S’acosta un any molt interessant perquè Valtteri Bottas està obligat a sacsejar-se el domini de Hamilton, però Max Verstappen, que ja va guanyar l’última carrera del 2020 a Abu Dhabi sembla haver fet un pas al capdavant. Del rendiment de McLaren, Aston Martin, Alpine i Ferrari dependrà que vegem una temporada més o menys oberta, competida i espectacular.

Sainz, motivat

Notícies relacionades

Charles Leclerc va aconseguir la quarta posició, esperonat per un extraordinari Sainz, que va liderar la Q2 i va començar a aixecar l’ànim als tifosi. Per davant del madrileny també van estar Gasly, amb un Alpha Tauri que segueix a l’alça, i els McLaren de Ricciardo i Norris. Just darrere de Carlos es va col·locar un sorprenent Fernando Alonso, que va veure com l’Alpine d’Ocon no passava del primer tall. L’asturià no està rovellat... ni de bon tros.

Aquest diumenge s’apagaran els semàfors i tots començaran a passar la prova del cotó fluix. S’apaguen els semàfors i comença l’espectacle.

La muntanya russa de Carlos Sainz