Hamilton, a frec del fantàstic rècord de 'poles' de Schumacher

El campió britànic aconsegueix, a Silverstone, la seva volta ràpida de dissabte número 67 i es queda a només una 'pole' del grandíssim campió alemany

rozas39312854 mercedes  british driver lewis hamilton jumps off his car af170715154051

rozas39312854 mercedes british driver lewis hamilton jumps off his car af170715154051 / ANDREJ ISAKOVIC

1
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Lewis Hamilton va aconseguir ahir a Silverstone la 67a pole position de la seva carrera, a una sola del rècord absolut de Michael Schumacher. No va ser una pole qualsevol, va ser a casa, davant els seus, i amb set dècimes d’avantatge sobre el seu company, Valtteri Bottas, i sobre Sebastian Vettel (Ferrari), el seu rival al títol, que ni tan sols va poder igualar Kimi Raikkonen, que acompanyarà l’anglès a la primera línia. Els cinc llocs de penalització de Bottas per substituir la caixa de canvis deixen Max Verstappen (Red Bull) a la segona línia en el seu 50è gran premi.

Notícies relacionades

«Em sento molt bé amb aquesta volta i amb tant suport», va dir Hamilton davant un públic enfervorit. «Prefereixo la pista en sec, però he crescut en aquestes condicions de pluja i sec. És la millor posició per arrencar la carrera i crec que serem forts», va concloure el tricampió davant la possibilitat de retallar punts al Mundial davant Vettel. «El cotxe funciona, és una llàstima que no hagi pogut treure el màxim a la Q-3», va lamentar l’alemany.

Ni Fernando Alonso ni Carlos Sainz van passar a la Q-3. L’asturià va trobar força trànsit. També hauria sortit últim pels 30 llocs de sanció pels molts canvis al seu McLaren, però és el primer cop que el seu company, Stoffel Vandoorne (8è), el supera en una classificació, i això no agrada, encara menys després d’haver marcat el millor temps a la Q-1, amb gomes de sec. Sainz sortirà 13è.