EL REPTE D'INDIANAPOLIS

Per què Alonso pot guanyar avui les 500 Milles

Aquestes són les vuit raons per les quals el bicampió espanyol de F-1 és, avui, un dels favorits d'Indianapolis

 

  / APA / DARRON CUMMINGS

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Tothom es pregunta si Fernando Alonso, bicampió mundial de F-1, té, realment, possibilitats de guanyar, aquesta tarda (18.20 hores, Movistar #0 i Movistar Deportes 1), les 500 Milles d'Indianapolis, una de les tres grans cites de l'automobilisme mundial que componen la 'Triple Corona', el gran repte del pilot asturià, i que completen el Gran Premi de Mònaco de F-1, que el Nano ja ha guanyat dues vegades, i les 24 Hores de Le Mans de resistència de turismes, que espera córrer, la temporada que ve, probablement amb Peugeot.

La resposta a aquesta pregunta és que, en efecte, Fernando Alonso sí que pot guanyar aquesta tarda les llegendàries, populars i mítiques 500 Milles d'Indianapolis. Aquí teniu algunes raons per defensar aquesta tesi.

1. Fernando Alonso és, reconegut per tothom, inclosos els seus companys passats i actuals de la graella de F-1, un dels millors pilots del món, si no el millor.

2. Les característiques i virtuts que distingeixen Alonso el converteixen en un ferm candidat: Alonso és treballador, intel·ligent, té un enorme talent, unes fantàstiques mans, sap improvisar en carrera i, sobretot, com ell mateix ha reconegut, la seu principal virtut “és la meva capacitat per adaptar-me a qualsevol mena de cotxe, motor i pneumàtics”.

3. Ningú, ningú, ha treballat més i millor que Alonso durant l'últim mes a Indianapolis. És veritat que hi ha pilots amb més experiència i que, per tant, ja tenia assumit tot el que s'ha de fer a Indy per guanyar. Però Alonso, que s'ha passat desenes d'hores al simulador i a la pista, ha fet un portentós treball, de la mà del seu entrenador i guia, el brasiler Gil de Ferran, guanyador de les 500 Milles el 2003. Alonso ha fet més voltes a l'oval d'Indy que ningú més en l'últim mes i en cap moment va tenir problemes amb arribar i mantenir els 370 km/h de velocitat mitjana.

4. Alonso corre amb els colors i a l'equip de Michael Andretti, membre de la mítica i guanyadora família nord-americana. Corre en un dels tres equips, amb Penske i Ganassi, que compten amb l'estructura, el cotxe i el personal capaç de donar l'ajuda necessària per guanyar.

5. El monoplaça que pilota Alonso, a més, va propulsat amb un motor Honda, que és millor, en aquests moments, que el Chevrolet, que munten altres cotxes favorits.

6. No seria estrany que un 'rookie' tornés a guanyar les 500 Milles d'Indianapolis, ja que l'actual campió, el nord-americà Alexander Rossi, ho va ser l'any passat i el colombià Juan Pablo Montoya, expilot de F-1 com Alonso, també va guanyar en el seu debut.

Notícies relacionades

7. Alonso ha demostrat, al llarg de la seva dilatada i triomfal carrera, que, en les situacions extremes, en els moments en què tot es complica a la pista, en els instants en què s'ha de prendre una decisió, la seva capacitat com a estrateg és enorme i, a Indy, això passa cada minut. El sisè sentit d'Alonso és únic. A més, l'espanyol tindrà dos dels millors 'spotters' (observadors que ajuden per ràdio el pilot en la seva estratègia), com són els germans Dan i Cole Carter.

8. Alonso, que ha fet uns entrenaments oficials i una sessió de ‘pole’ magnífics, en què ha aconseguit situar-se el cinquè de la graella, està el número dos en les apostes, només superat pel nord-americà Scott Dixon, que surt des del primer lloc de la graella, però davant d'altres favorits com Will Power i Helio Castroneves.