Alonso lluitarà avui per aconseguir la 'pole' a Indianapolis

El bicampió espanyol de F-1 finalitza setè en la qualificació prèvia amb la sensació d'anar "només al 90% del que puc donar en aquesta pista"

rozas38287168 fernando alonso of spain talks about practicing for the firs170504084651

rozas38287168 fernando alonso of spain talks about practicing for the firs170504084651 / Michael Conroy

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

L'objectiu era seguir aprenent i colar-se entre els nou millors dels 33 pilots que formen part de la inscripció de les 500 Milles d'Indianapolis i Fernando Alonso va complir a l'aconseguir la setena plaça. Avui, a partir de les 23.00 (hora espanyola), lluitarà per la 'pole position' davant vuit grans especialistes com Carpenter, Sato, Dixon, Power, Andretti o Jones, amb la sensació que, en la primera jornada de classificació, només va poder rendir al “90% de les meves possibilitats".

El complicat format de classificació de les 500 Milles, en què els pilots poden sortir a pista en diverses ocasions i, fins i tot, amb monoplaces diferents, es va reduir a un sol intent per pilot, per la pluja inicial sobre Indianapolis, que va rebaixar la sessió a la meitat de temps. “És més difícil, més emocionant”, va dir Alonso abans de pujar al cotxe i marcar el tercer millor temps provisional, amb una mitjana superior als 370 quilòmetres per hora.

Alonso es va col·locar  entre els millors, just al començar la sessió, i ningú va ser capaç de desplaçar-lo dels 10 primers

ESPECTACULAR ACCIDENT DE BOURDAIS

Sébastien Bourdais, un dels favorits i que ja havia marcat el millor temps en els lliures de divendres, intentava millorar el crono d'Alonso i, de fet, rodava a 372 quilòmetres per hora camí del millor temps quan va perdre el control del monoplaça del tren del darrere i va xocar amb violència contra el mur en un aparatós accident.

L'expilot de F-1, de 38 anys, va ser traslladat a l'Hospital Metodista de Salut de la Universitat d'Indiana, on va ser operat de diverses fractures, entre altres la pelvis i el maluc dret. Bourdais va estar sempre, malgrat l'espectacularitat de l'accident, fora de perill.

Només Scott Dixon i Will Power havien aconseguit un crono millor que Alonso fins que l'accident de Bourdais, líder del certamen, va neutralitzar la sessió de classificació. La sortida del francès va posar en valor el mèrit d'Alonso en el seu debut en aquesta competició. El bicampió de F-1, però, no estava del tot satisfet al baixar del cotxe. "Ha sigut curt i intens. És una gran oportunitat per a mi i la intentaré aprofitar. No estic del tot content perquè no he arribat a la velocitat que podia haver aconseguit. Però hem tingut sort i l'important és estar entre els nou primers aquest diumenge”, ha explicat l'asturià, coneixedor de les circumstàncies de cada moment en aquesta competició, però confiat a fer un gran paper.

Fernando Alonso

PILOT DE MCLAREN-HONDA

"El cotxe va molt bé. Estic molt content i segur que els pròxims dies encara milloraré. Estar entre els nou que lluiten per la 'pole' és tot un orgull per a mi"

CONDICIONS MOLT CANVIANTS

Notícies relacionades

"Cada dia canvien les condicions. En aquest circuit no hi ha dues voltes iguals. Amb vents i rebufs diferents en cada volta, et veus obligat a improvisar. La cosa positiva és que el cotxe va molt bé i això em dona confiança per als pròxims dies”. L'asturià ha matisat, però, que a mesura que anava completant voltes “el cotxe se n'anava cada vegada més enrere, i he perdut alguna dècima en la tercera i la quarta volta. M'he quedat amb la sensació de pensar que, si ho tornés a intentar, ho hauria millorat, però tindré aquesta oportunitat al lluitar per la 'pole".

Alexander Rossi, el vencedor de l'any passat en el 'brickyard', va ser el primer pilot a sortir a pista en la represa de la classificació i va fer valer la seva experiència per situar-se segon i relegar Alonso a la quarta plaça. Un altre expilot de F-1, Takuma Sato, va sorprendre a tothom amb el millor temps provisional, i així Alonso cedia un lloc més i se n'anava a la cinquena plaça, que es va convertir en sisena quan el veterà Ed Carpenter, pilot i propietari del seu propi equip, va aconseguir el millor temps provisional. Will Power també va superar al final el temps de l'asturià. Tots es veuran de nou les cares avui al 'fast nine', la lluita entre els nou millors a la recerca de la 'pole position'.