EL REPTE DEL BICAMPIÓ

Fernando Alonso aconsegueix el quart millor temps a Indianapolis

El bicampió espanyol de F-1 es mostra molt orgullós dels avenços protagonitzats en el seu aprenentatge a la Indy

rozas38506900 scm45  indian polis  ee uu    19 05 2017   el piloto espa ol170520094754

rozas38506900 scm45 indian polis ee uu 19 05 2017 el piloto espa ol170520094754 / STEVE C MITCHELL

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Les 500 Milles d'Indianapolis destil·len història, tradicions, com el sorteig de l'ordre de sortida en la classificació a la plaça de la Pagoda. Un paio amb un micro en una carpa…. com fa dècades, com a començaments del segle passat. Fernando Alonso arrencarà en el torn número 33. Això només és un detall. El que és verdaderament significatiu és que va acabar quart en els entrenaments de divendres, el Fast Friday.

“Dissabte volem tornar a repetir aquesta posició, que ens ficaria entre els nou primers de diumenge. Serà un altre dia d'aprenentatge”, explica Alonso amb un somriure, després de batre el temps de la 'pole' de l'any passat, després de batre alguns dels favorits, com Juan Pablo Montoya. “Estem bastant contents. Ha sigut una jornada estressant amb arribada de la pluja. Un altre dia d'aprenentatge de les velocitats extra”.

UNA SESSIÓ PENDENT DE L'AIGUA

La pluja en forma de tempesta va provocar que la sessió estigués parada durant prop de dues hores i mitja. A la Indy mai es corre sota la pluja. Quan apareix, tot s'atura. El líder del certamen, Sébastien Bourdais, ara pilot de Dale Coyne Racing -al seu dia pilot Toro Rosso (va ser substituït per Jaume Alguersuari el 2009)-, no va voler perdre el temps, i abans que la pluja interrompés la sessió, va aconseguir una volta de 233.116 mph, la primera vegada que se superen les 233 mph de mitjana a Indianapolis. El seu registre va ser 1,6 dècimes més ràpid que el de Ryan Hunter-Reay d'Andretti, que va quedar davant dels seus companys d'equip Takuma Sato i Fernando Alonso. L'asturià va aconseguir la quarta posició, a dues dècimes de Bourdais, a 50 minuts del final, amb una velocitat de 231.827 mph. El pilot Chevrolet més ràpid va ser Juan Pablo Montoya, de Penske, que va acabar en cinquè lloc amb una millor volta de 231.682 mph.

Notícies relacionades

Oriol Servià va acabar la jornada en la 14a posició, amb una millor volta de 230.887 mph en un total de 40 voltes. Spencer Pigot va tenir el primer accident seriós del dia. Va xocar contra el mur a la sortida del revolt 2. En va sortir il·lès, però se'l va veure desconcertat pel que fa a la causa de l'accident. Zach Veach també es va estavellar al final del dia, i va anar contra la paret dues vegades als revolts 1 i 2 en el seu AJ Foyt Chevrolet. També en va sortir il·lès.