Alonso, fart dels múltiples canvis de la F-1

"Jo ja passo, em dono per vençut", critica el bicampió espanyol sobre la nova normativa per utilitzar la ràdio

rozas34860407 mclaren honda s spanish driver fernando alonso gets ready in160730102340

rozas34860407 mclaren honda s spanish driver fernando alonso gets ready in160730102340 / PATRIK STOLLARZ

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Marxa enrere de nou, un altre cop de timó en la normativa de la F-1. A partir d'aquest Gran Premi d'Alemanya que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Hockenheim, es tornen a permetre les comunicacions sense restriccions (només a la volta de formació) entre el pilot i el seu enginyer. Només és la conseqüència d'una decisió inicial presa sense pensar, sense valorar prou. Hi ha pilots que hi estan d'acord, altres en desacord. A Fernando Alonso ja el cansa. “Jo ja passo. Em dono per vençut. A cada carrera canvien les coses, que ens diguin el que s'ha de fer i ja està”, manté el pilot asturià, fart de tants canvis sense sentit.

MÉS CANVIS A LA PISTA

Notícies relacionades

Només li queda ironitzar. “Semblava que el campionat seria molt espectacular, hem anat a pitjor i ara tornem al que hi havia abans. I pel que fa als ‘track limits’, aquest matí no n'hi havia, després sí... així que demà quan surti a pilotar, que em diguin el que he de fer i ja està”, ha afegit amargament Alonso. Perquè sí, hi ha més novetats. Ara la situació de perill a la pista, que s'assenyalava amb doble bandera groga (obligació de reduir significativament la velocitat), s'assenyalarà amb bandera vermella (neutralització) per evitar suspicàcies com la que va aprofitar Nico Rosberg per aconseguir la 'pole'. “Que m'ho aclareixin, perquè hi ha gent que fa trampes”, manté Lewis Hamilton sobre el seu company.

L'ATIPAMENT D'ALONSO 

I Alonso torna a ironitzar. "Fa 16 anys que estic a la fórmula 1 i 31 que competeixo, i cada dues carreres hi ha alguna situació de banderes grogues i no hi ha hagut mai cap problema fins que has de lluitar pel Mundial o quan li ha passat a Nico", ha dit al·ludint clarament a qui és el rival de Hamilton pel títol. "Jo no tinc problemes. Per a mi tot és clar, no necessito cap aclariment. Els comissaris són els que tenen més dades i van decidir que no hi havia evidències, res més", afirma l'espanyol. Ja està curat d'injustícies, com la que va privar del títol de la temporada 2012 al GP del Brasil. "No sé què significa no aixecar prou. Nico va mostrar la telemetria i els comissaris van veure si va aixecar o no. Recordo que Vettel va avançar Jean-Éric Vergne al Brasil amb banderes grogues i va ser campió del món..."