GP D'ÀUSTRIA

Rosberg derrota Hamilton a Àustria

El pilot alemany de Mercedes guanya la partida al campió en la sortida i es passeja pel circuit de Spielberg

Alonso i Raikkonen han patit un aparatós accident en la primera volta del qual han sortit il·lesos

Nico Rosberg saluda el públic des de dalt del podi després de guanyar el GP d’Àustria per davant de Lewis Hamilton i Felipe Massa.

Nico Rosberg saluda el públic des de dalt del podi després de guanyar el GP d’Àustria per davant de Lewis Hamilton i Felipe Massa. / AFP / ANDREJ ISAKOVIC

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / SPIELBERG (Enviat especial)

A Àustria tampoc hi ha hagut cursa. Bé, sí, n'hi ha hagut en els 500 primers metres, en els tres primers revolts del circuit de Spielberg. I aquí s'ha acabat tot. El campió anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que va aconseguir la 'pole position' dissabte, ha perdut el liderat de la graella, en benefici del seu company, l'alemany Nico Rosberg, tot just més apagar-se el semàfor. Rosberg ha fet un avançament prodigiós en la recta, ha aconseguit ficar el morro del seu monoplaça per davant del de Hamilton i així ha anat fins al final de les 71 voltes de carrera.

És a dir, Rosberg, que ja va guanyar a Barcelona i Mònaco, suma ara aquesta còmoda victòria a Àustria i es col·loca a tan sols 10 punts de Hamilton, que va triomfar a Austràlia, Xina, Bahrain i Canadà. El Mundial de F-1, doncs, segueix en mans dels dos pilots de Mercedes, ja que, un altre cop, el tercer classificat, el brasiler Felipe Massa (Williams-Mercedes), s'ha quedat a 17 segon de la parella vencedora i això que van sancionar a Hamilton amb cinc segons per haver trepitjat la línia blanca dels boxs a la sortida del seu canvi de rodes.

La carrera ha viscut, en la primera volta, un espectacular accident quan el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) ha perdut el control del seu monoplaça i ha derrapat en el tercer revolt del circuit, just quan Fernando Alonso (McLaren-Honda) estava iniciant l'avançament. Els dos se n'han anat de la pista i el monoplaça d'Alonso ha acabat enfilat sobre el cap d''Iceman', al costat del guarda-rail. Per sort cap dels dos campions ha patit cap ferida i tots dos han abandonat els cotxes sense problemes.

Notícies relacionades

A l'abandonament d'Alonso, també cal afegir-hi, a mitja carrera, el del madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso) per problemes mecànics, de manera que l'únic espanyol que ha finalitzat el gran premi, en el lloc 14è, és a dir, l'últim, ha sigut Roberto Merhi amb el seu Marussia-Ferrari.

Mundial de F-1: 1. Lewis Hamilton (GB), 169 punts; 2. Nico Rosberg (Alemanya), 159 punts; 3. Sebastian Vettel (Alemanya), 120 punts; 4. Kimi Raikkonen (Finlàndia), 72 punts; i 5. Valtteri Bottas (Finlàndia), 67 punts.

Temes:

Nico Rosberg