Espectacular xoc d'Alonso i Raikkonen en la primera volta

"Per sort, ni Kimi ni jo ens hem fet mal", subratlla el pilot asturià després del seu abandonament al GP d'Àustria

El Ferrari de Raikkonen ha envestit el McLaren d’Alonso. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / SPIELBERG (enviat especial)

El bicampió espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda) estava meditant, abans de la carrera, si abandonar amig gran premi, ateses les moltes penalitzacions que arrossegava a causa dels diversos canvis obligats en el seu cotxe. No ha calgut. El campió finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) l'ha envestit en la primera volta, en el tercer revolt del circuit austríac.

‘Iceman’, que ha sortit amb pneumàtics durs quan tots els altres els portaven tous com a primera muntura, anava patinant just després de prendre la sortida, i al final ha perdut el control del seu cotxe, just quan Alonso estava passant per la seva esquerra. Tots dos han xocat, Alonso ha volat sobre el cotxe italià i tots dos s'han acabat estavellant contra el guarda-rail, esquivant comissaris, i amb Alonso enfilat sobre el 'copy' de Raikkonen. Tots dos han sortit pel seu propi peu dels cotxes, s'han saludat i se n'han anat amigablement cap als boxs.

"El que ha passat és senzill d'explicar -ha assenyalat Alonso, en declaracions a les televisions- i és que Kimi [Raikkonen], al portar rodes dures, anava patinant de banda a banda. L'han passat tres cotxes i, just quan l'estava superant jo, per l'esquerra, al revolt tres, se li ha escapat el cotxe, no ha pogut controlar-lo, i m'ha fet fora de la pista. De cop i volta m'he trobat en l'aire i mirant al cel. No tenia ni idea de què m'havia passat. He mirat pel retrovisor i he vist una taca vermella. He pensat, immediatament, que era un Ferrari i, sí, al recordar com patinava he cregut que era Kimi. Per sort he vist que tots dos estàvem bé i punt. La veritat és que hem tingut molta sort tots dos, perquè no ens hem fet mal".

Notícies relacionades

Preguntat per si no havia pogut eludir el Ferrari de Raikkonen, Alonso ha insistit a dir que "ha sigut Kimi" qui es ha anat cap a ell i, "en aquests casos, només pots agafar-te al volant i mirar de minimitzar el xoc". "Ja us dic, quan estàs en l'aire, gairebé volant, només veus el cel. A l'aterrar, no sabia que havia parat sobre un cotxe, sinó sobre el guarda-rail. Després, pel retrovisor, he comprovat que era al damunt del cotxe de Raikkonen. Kimi ha perdut el control i jo estava en el lloc inapropiat en aquell moment", ha acabat dient.

QUART ABANDONAMENT CONSECUTIU

El d'Àustria ha sigut el quart abandonament consecutiu de la temporada d'Alonso, després dels d'Espanya, Mònaco i Canadà, i el cinquè en una temporada en la qual el doble campió mundial asturià encara no ha pogut puntuar.