FÓRMULA 1

Ecclestone: "No volem gent demanant almoina a la F-1"

El cap del Mundial considera "desastrós" que l'escuderia Caterham hagi obert una col·lecta popular per seguir en la competició

El magnat britànic i patró de la F-1, Bernie Ecclestone.

El magnat britànic i patró de la F-1, Bernie Ecclestone. / EFE / RUNGROJ YONGRIT

1
Es llegeix en minuts

Al cap de la fórmula 1Bernie Ecclestone, no li ha agradat gens la idea de l'escuderia malàisia Caterham, absent aquest cap de setmana a São Paulo per problemes econòmics, de fer una subscripció popular amb l'objectiu de poder seguir en la competició.  "És un desastre [...]. No volem gent demanant almoina. Si aquestes persones no poden pagar per estar en la F-1, han de trobar alguna cosa diferent per fer", ha comentat el magnat britànic aquest dissabte a Interlagos, escenari del Gran Premi del Brasil.

Notícies relacionades

Després de no trobar encara un comprador que asseguri el seu futur, Caterham, a través dels seus actuals administradors, ha creat una pàgina d'internet (www.crowdcube.com/caterham) per aportar una donació adquirir productes de l'escuderia, des de roba amb el logotip fins a alerons davanters de monoplaça. L'equip espera reunir fins divendres que ve (14 de novembre), data en què venç aquesta subscripció popular, els 2,35 milions de lliures esterlines (gairebé tres milions d'euros) que necessita per disputar l'última carrera de l'any, el Gran Premi d'Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units.

"Si jo m'assec en una partida de pòquer i no puc afrontar estar allà amb altres persones, estic mort i he de deixar-ho", ha afegit Ecclestone, per qui la situació de Caterham i de l'escuderia russobritànica Marussia, que tampoc ha pogut acudir als dos últims grans premis (el dels Estats Units i el del Brasil), respon a problemes administratius i no a falta de fons. "Vam donar als equips a prop de 900 milions de dòlars per any. Nosaltres no els gastem", ha asseverat. "Quan jo vaig tenir un equip anys enrere, de fet alguns centenars d'anys enrere, solia córrer d'acord amb els diners que podíem gastar i vam guanyar el campionat del món", ha sentenciat.