FÓRMULA 1

Ecclestone pagarà 75 milions d'euros per acabar amb el seu judici per suborn

L'Audiència de Munic accepta l'acord i el cap de la F-1 no anirà a la presó

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l'Audiència de Munic, Peter Noll, ha decidit aquest dimarts acceptar l'acord proposat per la defensa del cap de la fórmula 1, Bernie Ecclestone, i el fiscal per sobreseure la causa per suborn en contra del britànic a canvi del pagament de 100 milions de dòlars (uns 75 milions d'euros).

El cas es remuntava al 2006, quan l'empresa BayernLB posseïa prop del 50% de les accions de la F-1 després de la fallida del grup mediàtic alemany Kirch i va encarregar la seva venda al cap del seu departament de riscos, el banquer Gerhard Gribkowsky, que va negociar amb Ecclestone la transacció.

Segons l'acusació de la fiscalia, Ecclestone li va pagar al voltant de 32 milions d'euros (44 milions de dòlars) perquè aquesta participació acabés a les mans de l'empresa britànica CVC Capital Partners i evitar així que algú aliè pogués fer ombra a la seva posició de lideratge en el negoci.

Després de l'acord d'aquest dimarts, el magnat britànic haurà de portar a terme la transferència dels 100 milions de dòlars en el termini d'una setmana, segons estipula el tribunal alemany. Prèviament a la decisió del jutge, el fiscal Christian Weiss també s'havia mostrat favorable al sobreseïment de la causa a canvi del pagament d'aquesta suma milionària.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l'advocat d'Ecclestone, Sven Thomas, va descartar que el pagament d'aquests diners fos un tracte amb la justícia i ha assegurat que el sobreseïment de causes és un procediment legal corrent en aquests casos. "No és un tracte. No té res a veure amb la compra de la llibertat", ha dit Thomas.

L'acord evitarà a Ecclestone, de 83 anys, que es prolongui el judici per corrupció, iniciat el mes d'abril d'aquest any, així com mantenir la seva posició de predomini a la F-1, futur que si hagués estat condemnat hauria quedat en entredit.