Campanya de vigilància

Nou avís: la DGT es posa seriosa amb els conductors d’autobusos i camions

  • El transport públic bonificat continua sense seduir els usuaris de vehicle privat

  • Viatjar gratis amb autobús: aquestes són les destinacions a les quals pots anar des de Barcelona

Nou avís: la DGT es posa seriosa amb els conductors d’autobusos i camions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció general de Trànsit (DGT) ha anunciat que portarà a terme una campanya de vigilància d’autobusos i camions del 13 al 19 de febrer. Ho ha fet a través de les seves xarxes socials, on també han compartit dades sobre la sinistralitata les carreteres durant el 2021 on van estar involucrats aquests tipus de vehicles més grans.

Estadístiques 2021

Notícies relacionades

Tal com mostren les estadístiques, l’esmentat any van tenir lloc un total de 1.796 sinistres viaris amb autobusos, la majoria (1.631) en vies urbanes. Aquesta xifra es va saldar amb un total de 35 persones mortes i 1.802 de ferides, tot i que només 45 van haver de ser hospitalitzades.

Quant als camions de més de 3.500 quilograms de massa màxima autoritzada (MMA), aquests van estar involucrats en 3.145 sinistres viaris al llarg de tot el 2021, la majoria (2.382) en vies interurbanes. Aquests accidents van deixar 230 víctimes mortals, i van ser 197 d’aquestes tercers i no ocupants. Així mateix, l’estudi recull 935 ferits, 831 dels quals no van requerir ingrés hospitalari.