Zona de baixes emissions

Transició al GLP: aquests són els conductors que poden fer-ho

  • ¿Quina etiqueta té el teu cotxe? Consulta l’adhesiu de la DGT

  • La DGT avisa d’un element que tots els conductors han de comprar «immediatament»

autogas etiqueta

autogas etiqueta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les modificacions a la llei de la zona de baixes emissions (ZBE), que s’hauria de començar a aplicar a 67 localitats catalanes amb més de 20.000 habitants, contribuiran a preservar la qualitat de l’aire. No obstant, aquestes mesures i els seus consegüents horaris també poden resultar un obstacle per als conductors que fins ara s’havien desplaçat en vehicles amb un etiquetatge que no compleix els requisits establerts.

Per aquesta raó, alternatives com la transformació d’un cotxe de gasolina o dièsel a un eco mitjançant la implementació d’un sistema de gas liquat del petroli (GLP) pot ser la millor solució davant aquesta problemàtica.

Sistema híbrid

Tal com recull ‘El Norte de Castilla’, la col·locació d’un dipòsit de gas que connecti amb el motor del cotxe per alternar l’ús del carburant original amb el GLP pot ser la manera més fàcil i econòmica per aconseguir l’adhesiu eco. Aquesta etiqueta homologada s’obté al completar-se la revisió a la ITV i permet als seus portadors poder entrar a l’àrea metropolitana de Barcelona i a totes les localitats on les administracions hagin decidit implementar la ZBE a les seves carreteres.

El cost d’aquest ajust, que s’ha de portar a terme en un taller homologat, oscil·la entre els 1.000 i els 2.000 euros. Així mateix, a més de ser la porta d’entrada més accessible a les ZBE, la transició al GLP també amplia l’autonomia dels vehicles fins als mil quilòmetres, de manera que pot suposar un cert estalvi econòmic a llarg termini.

Requisits per a la transformació

Notícies relacionades

Cal destacar que la conversió al sistema de gas liquat no és apta per a qualsevol vehicle. La Direcció General de Trànsit (DGT) estipula que la instal·lació del GLP només està permesa en automòbils de dièsel fabricats a partir del 2006 i de gasolina fabricats a partir del 2001.

Tanmateix, el procés d’obtenció de l’etiqueta eco per part de Trànsit serà més restrictiu: només tindran accés a aquesta certificació els vehicles que completin la transició i compleixin les últimes emissions EURO, establertes en furgonetes lleugeres i turismes matriculats a partir del 2006, a més de vehicles de dièsel matriculats a partir del setembre del 2015.