ITÀLIA RESSUSCITA EN EL MUNDIAL

Zero sorpreses: Bagnaia, nou campió de MotoGP

  • El català Àlex Rins regala a Suzuki, en el seu comiat, una segona victòria en el Mundial, mentre que Fabio Quartararo (Yamaha) només pot ser quart i l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) es corona nou campió a l’acabar novè

Zero sorpreses: Bagnaia, nou campió de MotoGP

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Era tan complicat, era tan difícil, hi havia tan escasses possibilitats que es produís la carambola que no ha passat. Davant 92.000 aficionats, que han assistit, la veritat, a una carrera bastant avorrida, en què, des de la sortida, s’ha format un trenet liderat pels espanyols Àlex Rins (Suzuki), Jorge Martín (Ducati) i Marc Márquez (Honda), que ha acabat a terra a meitat de gran premi, l’italià Francesco ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati), de 25 anys, ha acabat convertint-se en el nou i flamant campió del món de MotoGP, precisament en substitució del francès Fabio Quartararo (Yamaha), que per repetir títol havia de guanyar i que el de Torí no acabés entre els 14 primers.

Remuntada espectacular

Ha guanyat un extraordinari i fabulós Àlex Rins (Suzuki), que ha dedicat un segon triomf a la firma japonesa, que deixa incomprensiblement el Mundial, mentre que ‘el Diable’ només ha pogut ser quart, malgrat lluitar molt, i el favorit i líder, Bagnaia, s’ha conformat, serenament, amb la novena plaça, que li sobrava per conquerir el seu segon títol mundial i el convertia en el nou rei de la categoria, el tercer diferent (Joan Mir, 2020; Fabio Quartararo, 2021 i ‘Pecco’ Bagnaia, 2022) després que el campioníssim Marc Márquez (Honda) es lesionés a Jerez fa dos llargs anys.

Bagnaia, molt criticat a les xarxes socials italianes perquè molts aficionats no el consideren un gran campió malgrat haver guanyat la barbaritat de set grans premis aquest any i haver remuntat 105 punts a Quartararo en les últimes nou carreres, dona a Ducati el seu primer títol mundial de pilots en 15 anys, ja que l’últim se’l va proporcionar l’australià Casey Stoner, el 2007. I a més, Bagnaia es converteix, des del 2009, en el primer italià que conquereix el títol de campió del món de MotoGP, ja que l’últim rei va ser Valentino Rossi, que avui, igual com el mític Giacomo Agostini, era a Xest (València) per retre honors al nou campió.

Paraules dels campions

«La veritat és que no podíem donar a Suzuki, amb la qual he après moltíssim al llarg d’aquests anys, un final més preciós i més emocionant, amb dues victòries per tancar aquesta meravellosa època», va reconèixer Rins, orgullós de la seva gesta. «Abans de començar pensava que si feia una bona sortida, podia presentar batalla i, sí, estic molt content per mi, per l’equip, per la marca i, sobretot, pels 92.000 aficionats que ens han recolzat a València».

Notícies relacionades

«Sona molt bé això de ser campió del món de MotoGP», va explicar Bagnaia abans de pujar al podi. «La meva il·lusió, la meva intenció, la meva proposta, era acabar entre els cinc primers, però tot just començar la carrera ja m’he adonat que tenia molts problemes al tren davanter i ha sigut impossible domesticar avui a la meva moto», va continuar explicant Pecco. «Quan he vist que era impossible lluitar amb els de davant, he canviat el xip i he pensat només a mantenir-me en cursa i somiar amb el títol, missió que estava a les meves mans. No puc més feliç, per mi i, sobretot, per Ducati, que s’ho mereixia».

Mundial de MotoGP: 1. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia), 265 punts; 2. Fabio Quartararo (França), 248; 3. Enea Bastianini (Itàlia), 219; 4. Aleix Espargaró (Espanya), 212 i 5. Jack Miller (Austràlia), 189.

Temes:

Motos