Espargaró: «He d’aconseguir que aquest títol es decideixi a València»

  • El veterà pilot català d’Aprilia, de 33 anys, que corre a Malàisia el seu GP número 300, vol quedar davant de ‘Pecco’ Bagnaia i intentar que Xest sigui l’escenari on ell, Quartararo i el líder de Ducati dilucidin el títol de MotoGP

Espargaró: «He d’aconseguir que aquest títol es decideixi a València»

ALEJANDRO CERESUELA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«He de sortir a sac i aconseguir que aquest títol es decideixi a Xest, a València, en l’última carrera, perquè la nostra afició es mereix aquest regal». El veterà Aleix Espargaró (Aprilia), que aquest cap de setmana correrà el seu gran premi número 300 (va guanyar la primera carrera de la seva vida aquest any, a l’Argentina, quan complia el seu GP número 200 en MotoGP), ha assegurat avui, al circuit de Sepang (Malàisia), on es corre la penúltima carrera de la temporada, que la seva intenció és quedar «davant de ‘Pecco’ (Bagnaia, nou líder del Mundial) i, tot i que només sigui per dos puntets, forçar que el títol es decideixi davant la nostra gent, que és la millor afició del món. Per a mi, sens dubte, seria la millor manera de tancar la millor temporada de la meva vida».

I quan el més gran dels Espargaró, de 33 anys, parla de la seva vida parla de 19 anys en el Mundial de motociclisme i parla d’haver-se convertit en la gran revelació de la temporada. «Estic molt orgullós de tot el que hem fet, però tothom em coneix, tothom sap que sempre soc sincer, i crec que com a equip, com departament de carreres, com a fàbrica i, per descomptat, jo mateix com a pilot, encara hem de millorar. No som encara prou bons per aspirar al títol i, molt especialment, en les últimes quatre carreres hem comès errors, tots, tots, que ens han impedit presentar encara més batalla a ‘Pecco’ i Ducati, que sí que han demostrat estar preparats per guanyar el títol més important».

Un millor 2023

Aleix és tercer del Mundial, com ha vingut sent durant gairebé tota la temporada, a 27 punts de Bagnaia i, en segona posició, es manté l’actual campió, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que està a 14 punts del líder de la firma italiana de Borgo Panigale. «És evident que abans de començar l’any haguéssim firmat arribar en aquesta situació a les dues últimes carreres, però, si analitzes les coses, els errors, que hem comès en aquestes últimes carreres, et fa molta ràbia no ser més a prop del líder».

Espargaró ha explicat que ell pensa que si Aprilia manté la motivació i, sobretot, la inversió, humana, tècnica i pressupostària de cara a la campanya vinent, «traurem moltes i bones lectures de tot el que ens ha passat aquest any, especialment de les dificultats que hem patit en aquells circuits on les dades que teníem del 2019 no ens ajudaven gens a posar a punt la moto d’aquest any, que és molt, molt, superior a aquella. Aquesta és, crec jo, una lectura molt positiva i que ens ajudarà a ser millors l’any que ve».

«Estic convençut que Quartararo es comportarà com el campió que és i ho posarà difícil a Bagnaia»

Marc Márquez / Pilot de l’equip Repsol Honda

És evident que Bagnaia té, a Sepang, un traçat amb dues rectes quilomètriques, l’oportunitat de convertir-se en el primer pilot italià, des de Valentino Rossi (2009), i en el primer pilot de Ducati, des de Casey Stoner (2007), que guanya el títol gran. «Estic tranquil, molt tranquil, ja que la meva segona part de la temporada, sobretot a nivell mental, que crec ha sigut la meva millor i major progressió, ha demostrat que estem preparats per acabar aquest repte. No sento la pressió perquè no hi penso. Continuo amb la meva manera de treballar de sempre, aquí hi ha la meva nòvia i la meva família, llegeixo llibres, veig pel·lícules, vaig al gimnàs, em veig amb l’equip i preparo el cap de setmana com qualsevol altre cap de setmana».

Xest, com a comiat

Notícies relacionades

Quartararo pensa de manera molt semblant a Espargaró. «No hi ha cap altre remei que sortir a guanyar. Ja no hi tinc res a perdre i seria formidable obligar ‘Pecco’ a guanyar el títol en l’última carrera, cosa que demostraria que tots tres hem fet una grandíssima temporada, que és el que s’intenta a més, per descomptat, de mirar de guanyar cada diumenge i lluitar pel títol». ‘El Diable’ va reconèixer que no ho està passant bé. «El pitjor és que en les últimes carreres no he disfrutat i, en això, com sol dir sempre el Marc [Márquez], si no t’ho passes bé dalt de la moto, no vas ràpid, no pilotes a gust i no guanyes». Però Quartararo va insistir: «Encara no he perdut. Queden 50 punts i estic a 14. Això no s’ha acabat».

Márquez, precisament, creu que Quartararo «que és el campió, actuarà, a Sepang, com a campió»: «Estic convençut que es deixarà l’ànima per mirar de pressioanr ‘Pecco’ i allargar el títol fins a València». «Jo també ho penso», va assenyalar Àlex Rins (Suzuki), últim guanyador a Phillip Island (Austràlia), «ja que el Fabio va demostrar, en l’inici d’aquest Mundial, que la seva Yamaha no va tan malament, ja que ha sigut líder del campionat durant moltes setmanes».