MUNDIAL DE MOTOGP

Ducati espanta els seus rivals en el debut d’Àustria

  • El francès Zarco lidera una banda de motos vermelles, que col·loquen set de les seves ‘Desmosedici’ entre les vuit primeres dels primers assajos a Spielberg

Ducati espanta els seus rivals en el debut d’Àustria

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Pot mirar-se de moltes maneres, de moltes. Per exemple, només és el primer dia d’entrenaments d’un gran premi com qualsevol altre. O és el primer dia d’assaig en un circuit que, amb una nova i extrema xicana, ha canviat per complet la manera de córrer i de fer la volta ràpida. O no és res nou, tothom ho sap, des de fa anys, malgrat que no ha guanyat cap títol mundial, que la Ducati ‘Desmosedici’ és, per molt, la millor moto de la graella de MotoGP.

És més, també es pot pensar, com acaba de reconèixer el veterà Aleix Espargaró, que «el treball de la fàbrica de Borgo Panigale és impecable, no només a l’hora de fer una moto molt, molt, competitiva, sinó en el moment de construir l’equip oficial i els seus ‘satèl·lits’, així que tot és premi a la tasca ben feta, molt, molt ben feta».

Quartararo, al mig

Així les coses, la lectura del primer dia de Spielberg ha sigut impecable per a la gent que vesteix de vermell. ¡Atenció amb la dada!: set Ducati entre els vuit millors temps. Només el campió i líder del Mundial-2022, Fabio Quartararo i la seva Yamaha, han sigut capaços de posar-se just, just, en el centre del tren vermell, en la quarta posició, a escassíssimes mil·lèsimes del millor crono de Johann Zarco.

«Només puc dir que és un autèntic plaer, un goig, veure tantes Ducati al davant, ja que reconforta moltíssim saber que tenim una moto que va de meravella en mans de tota mena de pilots i, per tant, tot i que en algun moment això pot ser un problema, ara, després del primer dia a Àustria, és certament meravellós», comenta ‘Pecco’ Bagnaia, que es veu amb moltes ganes de continuar acumulant victòries i intentar caçar el ‘Diable’, ara que el té a 49 punts, menys de dues victòries, quan encara queden en joc 200 punts.

Preguntat sobre si creu que, arribat el moment en què la fàbrica italiana li hagi de donar un cop de mà donant ordres d’equip a tots aquests campions en potència perquè l’ajudin, ho farà, ocorrerà, Bagnaia no ho va dubtar: «No ha arribat encara aquell moment. Jo he de continuar treballant molt per provocar aquell instant, però, arribat aquell instant, estic convençut que tots treballarem per un objectiu comú, que és conquistar el títol de MotoGP». I és que ‘Pecco’ no ha sigut avui, no, el millor, per davant ha tingut Zarco, Jack Miller i Jorge Martín, que continua lluitant per ser oficial l’any que ve. I, després de Bagnaia (5è), es van classificar Luca Marini, Marco Bezzecchi i Enea Bastianini.

Aleix, despistat

«¡Uf!, quan mires la taula de temps i veus que soc al mig de tantes Ducati, et fa una mica de respecte, però gens de por, no, no», va comentar Quartararo, que va veure les orelles del llop. «Jo continuo donant el millor de mi, però estem tenint certs problemes amb la moto en aquest traçat, tot i que només és divendres, només és divendres».

Notícies relacionades

Una cosa semblant diu l’altre gran candidat al títol, Aleix Espargaró, que s’ha oblidat ja de la petita fractura que va patir al seu taló dret. «No sé què passa que la xicana se m’ha ennuegat. Hi ha canvis que superes a la primera, que surts a pista i ¡pam!, els agafes a l’instant, però aquesta vegada estic tenint molts problemes per arrodonir una volta, així que demà hauré de polir aquest punt, amb l’ajuda de Maverick (Viñales), que la fa molt millor que jo, i millorar el crono».

És evident que faltant encara vuit grans premis, la lluita pel títol continua estant en segona posició entre els pronòstics, perquè amb tants i tan bons candidats al podi i a la victòria final en cada carrera, tots esperen i volen guanyar. Quartararo, Aleix (a 22 punts del líder) i ‘Pecco’ (a 49) volen guanyar per coronar-se reis a València; Zarco perquè fa massa temps que és al davant sense guanyar; Martín perquè vol ser el Miller de l’any que ve a l’equip oficial de Ducati; Marini i Bezzecchi perquè ja són els nois de moda i Bastianini perquè va començar l’any com a líder del Mundial i vol tornar a assaborir l’espumós del triomf.