ROLEX I AUDEMARS PIQUET DE 30.000 EUROS

Els rellotges dels pilots que serien una temptació a Barcelona

  • El català Aleix Espargaró, el francès Fabio Quartararo i l’italià ‘Pecco’ Bagnaia lucne, en la conferència de premsa del GP d’Alemanya, autèntiques joies, que enlluernarien els lladres a Barcelona

Els rellotges dels pilots que serien una temptació a Barcelona

ALEJANDRO CERESUELA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Si et presentes en la conferència de premsa de qualsevol gran premi de motociclisme, per exemple, el d’Alemanya, que se celebra aquest cap de setmana en el circuit de Sachsering, en el que era la República Democràtica d’Alemanya (RDA), i observes els rellotges que porten els protagonistes d’aquesta tradicional cita dels dijous del Mundial de MotoGP, penses que els seus canells serien l’atracció dels lladres, ara tan de moda, no només, diuen, a Barcelona, sinó en moltes de les grans ciutats del món sencer: els lladres de rellotges de luxe, de marca, dels cars, dels caríssims, han alertat totes les policies urbanes i no urbanes, tot i que sigui mentida que algun rellotge robat costés 800.000 euros. No feia falta, no, perquè saltessin les alarmes.

En la conferència de premsa d’avui a Sachsenring, només el pilot australià Jack Miller, milionari com tots, per descomptat, i que recentment ha anunciat que, en les dues pròximes temporades (2023 i 2024) correrà per a la fàbrica austríaca KTM, abandonant l’equip oficial de Ducati, lluïa un rellotge normal, un Garmin, valorat, més o menys, en 500 euros. Els altres tres grans protagonistes de la cita prèvia a la carrera de Sachsenring, on sempre sol guanyar, bé, on sempre guanya el català Marc Márquez (Honda), absent després de la seva quarta operació al braç dret, lluïen rellotges que, repeteixo, haurien sigut temptació dels lladres barcelonins.

Gran col·lecció

I els tres rellotges que portaven el català Aleix Espargaró (Aprilia), el campió francès Fabio Quartararo (Yamaha) i l’italià ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) eren de dues de les cinc marques més robades i perseguides pels carrers de Barcelona, que no són d’altres que Richard Mille, Rolex, Audemarc Piguet, Patek Phillip i Hublot.

Espargaró, que està quallant, després de 19 anys en el Mundial, la millor temporada de la seva vida, havent guanyat a l’Argentina i sent segon del Mundial de MotoGP darrere del ‘Diablo’ Quartararo, portava avui un Rolex Submariner ‘Battman’, valorat, més o menys entre els 25.000 i els 30.000 euros. El mateix ‘Diablo’, que el dissabte del GP de Catalunya del 2020 li van robar tot el que portava al cotxe, en el pàrquing de la plaça de Catalunya, portava avui en un dels canells un Audemarc Piguet, de 33.000 euros, mentre que Bagnaia mirava l’hora en un més que tradicional i molt perseguit pels esportistes Rolex Daytona de prop de 30.000 euros.

Edicions limitades

Notícies relacionades

No deixa de ser curiós que molts d’ells, que solen aconseguir la ‘pole position’ el dissabte de gran premi en la categoria de MotoGP, reben com a premi un Tissot T-Race MotoGP, i uns 1.000 euros, que solen regalar als membres del seu equip i/o familiars.

Els especialistes policials i fins i tots els rellotgers experts han explicat que el ‘boom’ en aquest tipus de robatoris es deu al fet que «aquestes marques fabriquen sèries limitades dels seus rellotges per evitar que es vulgaritzin». A l’apostar per una producció restrictiva, les peces s’esgoten i existeix llista d’espera. Per això es produeix una fam global de més rellotges d’aquestes cinc cases. I això significa que les xarxes criminals, sempre atentes a noves finestres comercials, s’estan encarregant en els últims anys de satisfer aquesta demanda amb rellotges robats.