MUNDIAL DE MOTOGP

Bastianini presenta la seva candidatura al títol a Le Mans

  • ‘La Bèstia’, el pilot de l’equip ‘satèl·lit’ de Ducati del desaparegut Fausto Gresini, guanya a Le Mans el seu tercer gran premi de la temporada després de Qatar i els Estats Units

  • Bagnaia, que dominava la carrera, se’n va anar a terra quan el va superar Bastianini, en una carrera en la qual Aleix Espargaró (Aprilia) va aconseguir el seu quart podi de l’any

Bastianini presenta la seva candidatura al títol a Le Mans

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, tal com deien els caps de Ducati Corse, Paolo Giabatti i Davide Tardozzi, una cosa és començar el Mundial a Qatar, viatjar a Indonèsia, l’Argentina i els Estats Units, i una altra de molt diferent aterrar al Vell Continent, a l’estimada Europa, on es veuria l’autèntic poder de la seva preciosa, poderosa i avançada ‘Desmosedici’. I així ha sigut, l’italià Enea Bastianini (Ducati) ha aconseguit el seu tercer triomf de l’any (Qatar, EUA i França) en una carrera fantàstica en la qual ha anat remuntant posicions fins a superar, en l’equador del gran premi, el seu compatriota ‘Pecco’ Bagnaia, subcampió del món de MotoGP, l’any passat, que se’n va anar a terra tot just ser superat pel que diuen serà el seu company d’equip, el 2023, en substitució de Jack Miller (Ducati), que ha acabat avui segon, per davant d’un espectacular Aleix Espargaró (Aprilia), que ha resistit l’atac final del campió francès Fabio Quartararo (Yamaha). És el quart podi del més gran dels Espargaró en el Mundial 2023, mentre que Marc Márquez (Honda) no ha tingut més remei que conformar-se amb la sisena plaça, la mateixa que va pronosticar ahir després d’acabar els assajos de Le Mans.

Ple a Le Mans

La carrera ha començat amb Miller i Bagnaia escapant-se i ‘La Bèstia’ Bastianini darrere d’ells, tres Ducati perseguint el podi. Tots els altres, incloent el campioníssim Marc Márquez (Honda) o, fins i tot, el campió Quartararo, s’han hagut de conformar amb les engrunes que han deixat els ‘ducatistes’, que han tornat a demostrar que la seva moto és, de llarg, la millor, la més potent i, sobretot, la més avançada tecnologicamente parlant.

Davant 110.000 apassionats espectadors, que s’han passat els dos últims anys de pandèmia esperant la tornada als circuits, tots ells entregats als seus compatriotes Quartararo i Johann Zarco (Ducati), que no van tenir gaire sort, Bagnaia va demostrar que, en aquest curiós i incert 2023, liderar el grup de MotoGP de cada carrera és vital ja que, segons van reconèixer tots els pilots, per l’aerodinàmica de les motos i la pressió del pneumàtic davanter que canvia segons vas o no darrere d’un company. D’allà, potser, que ‘La Bèstia’ Bastianini va tenir serioses dificultats per superar a ‘Pecco’ tot i que, una vegada consumat l’avançament, l’estrella i líder del projecte Ducati es va posar molt nerviós i va acabar a terra. Bastianini, no només ha consolidat la seva candidatura al títol sinó que s’acaba d’assegurar la moto de Miller per al 2023.

Gran Aleix Espargaró

Mentre Aleix Espargaró (Aprilia) tornava a repetir un grandiós resultat per a la marca de Noale amb el seu quart podi en cinc carreres, el més gran dels Márquez clavava la sisena plaça que havia anunciat ahir després d’assegurar que no estava per guanyar ni aspirar «de moment» a títol i les dues Suzuki d’Àlex Rins i Joan Mir se n’anaven a terra, Bastianini aconseguia que Ducati guanyés, per tercer any consecutiu a Le Mans i, el que és més important, col·loqués, per 12a ocasió consecutiva, una dels seus ‘Desmosedici’ al podi.

«Només puc dir», va assenyalar Espargaró, «que ha sigut una de les carreres més dures de la meva vida, ja que he hagut de treballar molt dur sobre l’Aprilia, que se’m tancava constantment del tren davanter, que perdia potència de tant en tant i, sobretot, que em dificultava acostar-me a Jack (Miller, segon) i, per tant, he decidit obrir un petit buit amb ell per manejar la lluita amb Fabio (Quartararo, quart) i així lluitar amb ell pel podi, tot i que sabia que Fabio no em superaria ja que jo frenava més bèstia que ell. Estic molt, molt feliç, per aquest nou podi».

‘La Bèstia’, sorprès

Notícies relacionades

«Només puc dir que no me l’esperava, no, no, no m’esperava aquesta victòria, ja que he passat un cap de setmana molt complicat, molt», va comentar Bastianini abans de pujar al podi de Le Mans. «He tingut tres caigudes en els entrenaments, però el meu equip m’ha entregat una moto formidable i he pogut agafar un gran ritme en les primeres voltes. Quan m’he vist darrere de ‘Pecco’ he mirat d’avançar-lo per posar-lo nerviós i ho he aconseguit, tant l’avançament com posar-lo nerviós, ja que, al final, ha caigut. La veritat, és un somni haver guanyat tres carreres quan s’ha complert, just, un terç del Mundial».

Mundial de pilots: 1. Fabio Quartararo (França), 102 punts; Aleix Espargaró (Espanya), 98; 3. Enea Bastianini (Itàlia), 94; 4. Àlex Rins (Espanya), 69 i 5. Jack Miller (Austràlia), 62