PRÒXIM ANUNCI

Suzuki abandonarà MotoGP al finalitzar l’any

  • La firma de Hamamatsu ha anunciat a l’equip del Mundial, segons revela la web Motorsport.com, que es retirarà del campionat una vegada conclosa la competició d’aquest any

  • La notícia suposa una bomba al pàdoc, ja que feia setmanes que els responsables de l’equip negociaven les renovacions de les seves dues estrelles, Joan Mir i Àlex Rins

Suzuki abandonarà MotoGP al finalitzar l’any

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Just en el moment en què el Mundial de MotoGP viu moments d’eufòria, reflectits en un fet gairebé únic i que demostra a quin nivell ha arribat el campionat de dues rodes més prestigiós, amb la classificació de les sis marques que participen de forma oficial en el certamen als sis primers llocs de la carrera de Portimao (Portugal), guanyada per Fabio Quartararo (Yamaha), seguit per una Ducati (Johann Zarco), una Aprilia (Aleix Espargaró), una Suzuki (Àlex Rins), una KTM (Miguel Oliveira) i una Honda (Marc Márquez), just llavors, la firma Suzuki, segons ha informat Motorsport.com, pensa anunciar, en els pròxims dies, potser hores, que, finalitzada aquesta temporada, abandonarà el pàdoc i tornarà a protagonitzar un fet inesperat, ja que la notícia ha suposat una autèntica bomba en el campionat, ja que ningú s’esperava una cosa així.

Suzuki, que ja va abandonar el Mundial en dues ocasions i hi va tornar dues vegades més, primer amb Aleix Espargaró i, després, amb Joan Mir i Àlex Rins, ha anunciat als membres del seu equip que no pensa seguir, pel que sembla, perquè la cúpula d’executius que dirigeixen la companyia a Hamamatsu (Japó) consideren que la inversió és molt elevada i els resultats provocats per la pandèmia els impedeix mantenir el seu compromís de continuar competint al més alt nivell, almenys, fins al Mundial del 2026, que és quan expira el contracte amb l’organització del Mundial.

Sorpresa absoluta

Ningú, ningú, ha obert la boca fins al moment. Tot sembla indicar que Suzuki farà, en les pròximes hores, un comunicat oficial, però la notícia, confirmada per diverses fonts, ha suposat una sorpresa, una bomba i una injustícia per a tots els treballadors de l’equip de la firma blava, que, el 2020, de la mà del mallorquí Joan Mir va recuperar el títol mundial de la màxima categoria.

Tot, tot, s’ha produït amb el sigil i determinació, expliquen, que treballen els japonesos. Les paraules ofertes ‘of the record’ pels treballadors del ‘team’ Suzuki de MotoGP demostren la perplexitat que els ha provocat la informació i l’anunci que els han subministrat els seus caps, a Jerez, on, després del GP, s’ha desenvolupat un test en què ha participat Mir i Rins.

Futur incert

Notícies relacionades

El cert és que, segons informació que posseeix EL PERIÓDICO, l’arribada de l’italià Livio Suppo, com a nou ‘team manager’, paper que ja va desenvolupar a l’equip Repsol Honda, feia suposar que, després d’un any sense màxim responsable per la sortida del seu compatriota, Davide Brivio, a l’equip Alpine de F-1, tot tornava a estar en mans de bons professionals. És més, el primer que va fer Suppo, ja en el primer gran premi de la temporada, celebrat a Doha, Qatar, va ser assegurar a Mir i Rins que se’ls renovaria el contracte, almenys, dues temporades més. És més, hi ha qui assegura que Rins ja estava a punt de firmar la seva renovació. Contactat per gppone.com, Suppo no va voler fer cap comentari i no va voler ni confirmar ni desmentir la notícia.

Ningú sap quina serà la reacció de l’organització del Mundial, en mans de Dorna i de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), però se suposa que miraran de convèncer la firma japonesa que desisteixi d’abandonar el pàdoc o, fins i tot, qui sap, intentar que un equip, potser de nova creació, pugui aconseguir el material i el desenvolupament de futures motos Suzuki, cosa que permetrà a la marca de Hamamatsu continuar competint sense invertir tants diners.