Motociclisme

A1-115386326.jpg

A1-115386326.jpg / Alejandro Ceresuela (EPC)

El rei Márquez ha tornat

El campió de Cervera guanya, en gran, de manera impressionant, des de l’inici fins al final, per 11a vegada consecutiva a Alemanya

Feia 581 dies que el pilot d’Honda no vencia i ha sigut protagonista de la carrera més determinant de l’any

5
Es llegeix en minuts

Tots sabíem que ho aconseguiria. Tots sabíem que si algú era capaç d’una gesta així era ell: Marc Márquez Alentá, el millor i gran campió de tota la història, el pilot que va revolucionar el Mundial, les carreres, la manera de pilotar, el noi que si tots fregaven el colze amb l’asfalt, ell el va fregar amb l’espatlla i, després, el cul. I les seves salvades i aquesta manera de pilotar, màxim risc, que ningú pot imitar.

Tots darrere l’estela de Márquez

I menys en dies incerts com el d’avui, amb gotetes d’aigua, amb massa risc perquè els altres s’atreveixin a seguir-lo. I menys a Alemanya, a Sachsenring, on feia 10 anys seguits (2010 al 2019), de 125cc a MotoGP, que guanyava sempre sempre. Márquez, que sortia cinquè, ja va creuar primer, com a líder, la línia de meta a la primera volta. I, a partir d’allà, tots van haver de seguir la seva estela i veure, només, la cua de la seva Honda, l’única que guanya.

L’últim triomf de MM93 al Mundial i el d’Honda, que feia 21 carreres que no vencia, data de València-2019. Avui, 581 dies després, sobrevivint a una caiguda tremenda a Jerez-2020, després de tres operacions a l’húmer dret, l’última d’elles 11 hores al quiròfan, el desembre passat, Márquez va tornar a aconseguir la victòria núm. 57 a MotoGP, cosa que va provocar el plor, les llàgrimes, l’emoció del seu pare Juliá, de la seva mare Roser, a Cervera, del seu mànager Emilio Alzamora, del seu enginyer Santi Hernández, del seu cap d’equip Alberto Puig i de tots els seus mecànics i enginyers.

Márquez guanya al seu jardí

Márquez, enorme, immens, tremend, a Alemanya ha tornat a demostrar que, a partir d’ara («encara tinc molt a recuperar, encara») cal tornar a comptar amb ell. Es va citar amb Davide Tardozzi, un dels caps de Ducati, a l’agost, a Àustria, per intentar guanyar-lo, però Márquez ha guanyat abans, ha guanyat al seu jardí, per això va voler estrenar el nou casc ‘retro’ a Sanchsenring i no batejar-lo a Assen (Holanda), la setmana que ve, que era on la seva marca, Shoei, tenia previst entregar-l’hi. El Marc sabia que era el seu GP.

«És un moment important i enorme a la meva carrera, a la meva vida», ha comentat el Marc a la zona mixta del traçat alemany. «Sabia que tenia una oportunitat, era al meu circuit i si es quadrava tot es podia ser al podi, guanyar era més difícil. Quan he vist que han caigut tres gotetes, he pensat, vinga, arrisco i he obert forat. Després, amb un petit forat, hi ha hagut una altra carrera: la de ser perseguit per Miguel (Oliveira). He pensat, no és Oliveira, és el Jose, el meu espàrring, el meu entrenador personal, ni assistent personal, i no t’atraparà. I sí, ho he aconseguit, ho he aconseguit», ha confessat plorant davant el micròfon d’Izaskun Ruiz, de DAZN.

Marc Márquez està de tornada

«Ho vaig dir dijous, ho intentaré. He pogut pilotar al límit. Dono les gràcies a tots els metges, des de Javier Mir a Samuel Antuña, a la meva família, al Carlos, el meu fisio, que no s’ha separat de mi durant mesos i mesos; mai he estat sol: tot això no s’aconsegueix sol, hi ha molta gent darrere i tots, tots, també Honda, que ha tingut molta paciència amb mi, i aquesta victòria és per a tothom. Sempre hem cregut que podíem tornar i tornar a guanyar, però ha sigut molt dur i aquests mesos m’han ensenyat moltes coses i a valorar tot el que he fet, però costa, costa, tornar a ser el d’abans, però estem de tornada. Amb calma i paciència, ja ho hem aconseguit. Gairebé no he plorat i m’ho havia proposat», va continuar explicant el Marc.

«En una situació difícil, busques consolar-te o parlar amb algú que hagi passat pel mateix i aquí han sigut molt important les xerrades amb l’Alberto (Puig), amb l’Emilio (Alzamora) i, sobretot, amb el Mick (Doohan, el campioníssim australià), que em va explicar tot el seu procés del 1992 i el 1993 i que em va dir que tingués paciència i que treballés molt; i aquella xerrada, de més de mitja hora, va ser molt reconfortant perquè em va ajudar, sobretot, a pensar que, si el gran Mick havia tirat endavant, jo també podia. Repeteixo, això és cosa de molta gent i aquesta victòria és per a aquells qui han estat sempre al meu costat i, fins i tot, per als qui han dubtat que es podia tornar a aconseguir, perquè també he entès els seus comentaris».

La carrera del Marc va tornar a ser típicament de Sachsenring, sense rival, marcant ell el ritme, sent el ‘puto amo’, que diria Pep Guardiola, del gran premi. Mai va estar en perill, no ja la victòria, ni tan sols el podi. Márquez va dominar una carrera on la segona Honda va ser la del japonès Takaaki Nakagami, que va acabar 13è. Sense el Marc, Honda s’ha passat 21 Grans Premis sense guanyar. Sense el Marc, fa gairebé dos anys que el Mundial està descontrolat. El rei ha tornat. «Sé que, la setmana que ve, tornaré a patir a Assen, a la ‘catedral’, però aquesta victòria la necessitàvem tots i aquí la tenim. A partir d’ara, tot anirà millor, segur».

«És una victòria del Marc, d’ell, només ell sap com hem patit tots, com de malament ho hem passat. Estic molt content, molt orgullós, feliç pel Marc, feliç per l’equip, per Honda, per tots i esperem que sigui el reinici d’una altra gran època», va assenyalar Santi Hernández, enginyer del Marc. «Tots els aplaudiments són per al Marc. ¡És clar que esperàvem que arribés aquest moment! i ¡és clar que crèiem que podia ser aquí, al seu circuit preferit! Que el Marc guanyi, de carrer, a Sachsenring no és estrany, però sí que ho faci després de mesos de dolor», va comentar Alberto Puig, mentre consolava Takeo Yokoyama, cap tècnic d’Honda.

Notícies relacionades

«Aquest triomf no és només cosa meva, darrere d’aquesta victòria hi ha molta gent, metges, família, fàbrica, amics», assenyala el vencedor

Fins aquí el GP d’Alemanya en directe. La pròxima cita del Mundial de MotoGP serà el pròxim 27 de juny amb motiu del GP d’Holanda al circuit d’Assen. Serà fins aleshores. Salutacions

Actualitzar

Fa 1033 dies

Emilio Alzamora está feliz por la victoria de Marc Márquez.

Fa 1033 dies

Un Santi Hernández muy emocionado celebra la victoria de Marc Márquez.

Fa 1033 dies

Abrazo de Marc Márquez con los miembros de se equipo después de su victoria.

Fa 1033 dies

FINAL. Marc Márquez gana el GP de Alemania en Sachsenring 580 días después. Increíble carrera del piloto del Repsol Honda. Miguel Oliveira segundo y Fabio Quartararo tercero.

Fa 1033 dies

ÚLTIMA VUELTA.

Fa 1033 dies

2 Vueltas para el final. Marc Márquez amplia su ventaja sobre Miguel Oliveira (+2.096).

Fa 1033 dies

3 Vueltas para el final. Marc Márquez vuelve a ampliar la ventaja sobre Miguel Oliveira.

Fa 1033 dies

Menuda pelea por la primera posición entre Marc Márquez y Miguel Oliveira. Menos de 1 segundo de diferencia entre los dos pilotos.

Fa 1033 dies

5 Vueltas para el final. Disminuye la diferencia entre Marc Márquez y Miguel Oliveira.

Fa 1033 dies

7 Vueltas para el final. Continúa la pelea por la cabeza de carrera entre Marc Márquez y Miguel Oliveira. Marc Márquez se ha abierto mucho en la curva 1 y ha perdido un poco el piloto de Honda. 1 segundo de distancia entre ambos pilotos.

Fa 1033 dies

8 Vueltas para el final. Miguel Oliveira que marcha segundo continúa recortando distancias sobre Marc Márquez (Honda) que continúa liderando la carrera.

Fa 1033 dies

9 Vueltas para el final. Miguel Oliveira le recorta en el segundo parcial a Marc Márquez.

Fa 1033 dies

10 Vueltas para el final.

Fa 1033 dies

11 Vueltas para el final. Se mantienen las posiciones en cabeza de carrera. Marc Márquez primero, Miguel Oliveira segundo y Fabio Quartararo tercero.

Fa 1033 dies

12 Vueltas para el final. Quartararo adelanta a Jack Miller (Ducati) y se coloca tercero el piloto de Yamaha.

Fa 1033 dies

Fabio Quartararo adelanta a Aleix Espargaró (Aprilia) y se coloca en la cuarta posición el piloto de Yamaha.

Fa 1033 dies

13 Vueltas para el final. Un Marc Márquez más preciso continúa ampliando su ventaja sobre Miguel Oliveira (+1.816)

Fa 1033 dies

14 Vueltas para el final. Marc Márquez que continúa liderando la carrera, aumenta la ventaja sobre Miguel Oliveira (KTM)

Fa 1033 dies

16 Vueltas para el final. Marc Márquez (Honda) hace la vuelta rápida con un tiempo de (1.21.772). El piloto de Cervera lidera la carrera.

Fa 1033 dies

LA SITUACIÓN IDEAL PARA MÁRQUEZ Por EMILIO PÉREZ DE ROZAS

No solo es su jardín, no solo es un trazado mayoritariamente con curvas de izquierdas, las que él prefiere, no solo ha cogido el liderato desde la primera vuelta, sino que Marc Márquez (Honda), que empieza a escaparse cuenta con la ventaja del clima especial, es decir, ese que amenaza lluvia, o con ligeras gotas, intempestivo, es decir, el lugar, el circuito y el clima en el que mejor se desenvuelven el inmenso, el campeonísimo, de Cervera (Lleida). Cuando más es inestable todo, mejor es el rendimiento de MM93.

Fa 1033 dies

18 Vueltas para el final. Miguel Oliveira (KTM) hace la vuelta rápida con un tiempo de (1.22.025). El piloto portugués marcha en la segunda posición.

Fa 1033 dies

Aleix Espargaró marcha en la cuarta posición seguido de Quartararo y Johann Zarco (Ducati).

Fa 1033 dies

19 Vueltas para el final. Miguel Oliveira (KTM) adelanta a Jack Miller (Ducati) y se coloca segundo.

Fa 1033 dies

20 Vueltas para el final. Marc Márquez continúa tirando y aumenta la distancia entre Jack Miller que marcha en la segunda posición.

Fa 1033 dies

21 Vueltas para el final. Miguel Oliveira (KTM) se mete por el interior y adelanta a Aleix Espargaró.

Fa 1033 dies

22 Vueltas para el final. Preparan la segunda moto de Marc Márquez por si tuviera que hacer un Flag to Flag. Bandera blanca. Los pilotos pueden entrar a cambiar la moto. El piloto de Honda está apretando en carrera y se marcha

Fa 1033 dies

Están empezando a caer unas gotas sobre el trazado de Sachsenring.

Fa 1033 dies

24 Vueltas para el final. Se mantienen las posiciones en cabeza de carrera. Marc Márquez en la primera posición, Aleix Espargaró y Johann Zarco tercero. Savadori se va al suelo.

Fa 1033 dies

TREMENDA SALIDA DE MÁRQUEZ Y ESPARGARÓPor EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Que hermoso ver a los dos catalanes Marc Márquez (Honda) y Aleix Espargaró (Aprilia), el héroe de toda la vida, el mito de Sachsenring, y el inmenso revolucionario de esta temporada, el veterano de Granollers, que ha devuelto a la marca italiana de Noale a los primeros puestos que ostentaba en su tiempo en 125cc y 250cc. La tremenda salida de MM93, que partía quinto y se puso líder en el primer paso por meta, y Aleix pegado a su colín es de las escenas más bellas y emotivas de esta temporada.

Fa 1033 dies

Caída de Petrucci y Alex Márquez.

Fa 1033 dies

27 Vueltas para el final. Maverick Viñales marcha en la última posición. Aleix Espargaró se acerca mucho a Marc Márquez que sufre mucho en las curvas de derechas.

Fa 1033 dies

28 Vueltas para el final. Marc Márquez lidera la carrera seguido de Aleix Espargaró y Joahnn Zarco. El piloto de Honda hace la mejor vuelta con un tiempo de (1.22.190)

Fa 1033 dies

Aleix Espargaró le devuelve el adelantamiento en la curva 12. Marc Márquez vuelve a adelantar al piloto de Aprilia en la curva 13 y vuelve a situarse en cabeza de carrera.

Fa 1033 dies

29 Vueltas para el final. Marc Márquez adelanta a Aleix Espargaró y se coloca en la primera posición.

Fa 1033 dies

Vuelta 1/30. Marc Márquez se ha metido en la segunda posición por detrás de Aleix Espargaró.

Fa 1033 dies

Los pilotos llegan a sus posiciones en la parrilla de salida.

Fa 1033 dies

Arranca la Warm Up Lap

Carrera a 30 vueltas

Fa 1033 dies

UNA PARRILLA MUY RARAPor EMILIO PÉREZ DE ROZAS

La verdad es que la composición de la parrilla, tal vez por haberse suspendido los últimos minutos de la ‘quali’ tras la caída ayer de Johann Zarco (Ducati), es muy rara. No solo porque en primera línea estén el francés, el eterno ‘Diablo’ y ¡¡¡¡Aleix Espargaró!!!!, enorme este fin de semana, sino porque, en segundo fila, están Jack Miller (Ducati), Marc Márquez (Honda) y Miguel Oliveira (KTM) y, detrás, Jorge Martín (Ducati), Pol Espargaró (parece que las Honda han mejorado mucho en Sachsenring) y Takaaki Nakagami (Honda). Valentino Rossi (Yamaha) sale en la sexta fila y, peor aún, incomprensiblemente, Maverick Viñales (Yamaha), penúltimo, sí, sí, penúltimo.

Fa 1033 dies

Maverick Viñales (Yamaha) saldrá penúltimo en esta carrera. Una posición mala para el piloto de Roses que nunca había salido en esta posición. El piloto de Yamaha está muy decepcionado.

Fa 1033 dies

Aleix Espargaró (Aprilia) saldrá tercero en un circuito favorable para las Aprilia.

Fa 1033 dies

Salen las motos desde el Pit Lane para realizar la vuelta de formación de la parrilla. Continúan cayendo gotas sobre el trazado de Sachsenring.

Fa 1033 dies

JOHANN ZARCO, EL LÍDER DE DUCATIPor EMILIO PÉREZ DE ROZAS

No deja de ser curioso que Ducati, que persigue su primer título ese que, en el 2007, se lo diese el australiano Casey Stoner, tenga en el bicampeón francés de Moto2, Johann Zarco, a su mejor piloto este año. Ni Jack Miller, que ha ganado ya dos carreras, y ‘Pecco’ Bagnaia, que arrancó como un tiro esta temporada, acosan a Fabio Quartararo (Yamaha), que está dominando el Mundial pese a sus percances en carrera. Zarco, que ayer logró la ‘pole’, liderará la parrilla y, sí, junto al ‘Diablo’ y un recuperadísimo Miguel Oliveira (KTM), quieren escaparse.

Fa 1033 dies

Marc Márquez: 'Creo que hay otros pilotos que van rápido. Nosotros estamos más cerca que en otras carreras. Se está cumpliendo lo que dije. Estamos más cerca de los de delante. Quedar entre los cinco primeros sería un buen resultado'.

Fa 1033 dies

Están empezando a caer unas gotas sobre el trazado de Sachsenring.

Marc Márquez (Honda) tiene posibilidades de luchar por el podio.

Fa 1033 dies

EL JARDIN DE MARC MÁRQUEZPor EMILIO PÉREZ DE ROZAS

No es lo mismo, no tiene nada que ver con las anteriores 10 citas que ha habido en el precioso trazado, entre bosques, en montañas, de Sachsenring. Antes, del 2010 al 2019, de 125cc a MotoGP, este GP, este circuito, solo ha tenido un dueño, el sábado y el domingo: Marc Márquez Alentá, que ha ganado los 10 años. “Hoy”, señaló ayer el piloto de Cervera (Lleida), “he perdido la ‘pole’ y mañana acabará mi racha de victorias aquí, pero es lo que toca, hay que adaptarse y tratar de mejorar carrera a carrera”. Cierto, MM93, que ha demostrado sentirse mejor que en ningún sitio pese a sus limitaciones físicas y las de su moto, saldrá desde la segunda fila “que es lo que quería” y perseguirá acabar entre los cinco primeros “que sería todo un éxito”.

Fa 1033 dies

Johann Zarco (Ducati) saldrá desde la pole, tras conseguir el mejor tiempo en la Q2 con un crono de (1.20.236), seguido de Fabio Quartararo (Yamaha) y Aleix Espargaró (Aprilia)

Fa 1033 dies

El trazado de Saschsenring es uno de los circuitos más cortos y sinuosos del mundial con una longitud de 3.671 metros y una recta principal de tan solo 700 metros. 

Fa 1033 dies

Buenas tardes, arranca la retransmisión en directo online del Gran Premio de Alemania de MotoGP. Novena cita del mundial de motociclismo de 2021, que se disputa en el Circuito de Sachsenring.

Carregar més